Çok zengin bir mutfağa sahip olan ''Gaziantep şehrimiz ''de bayram sabahları ve kutlamalar da özellikle pişirilen ''YUVALAMA'',çorba diye anılsa da başlı başına bir yemektir.Bol malzemesi ve pişirilme tarzı ile lezzeti herkesi kendine hayran bırakır.Et yemekleri ,acı mezeler ve Gaziantep 'in kendine özgü yemek çeşitleri ile gezilip görülesi ve bu muhteşem lezzetleri tatmanız gereken şehirlerimizden biridir.

Bu yemeği daha önce tadanlar için evlerinde pişirecekleri tarif bugün sizlerle..

Hepinize kolay gelsin.

MALZEMELER:

500gr kuzu kuşbaşı

1 ad kuru soğan

1 yemek kaşığı zeytinyağ

1,5 su bardağı su

Tuz + karabiber

1 su bardağı haşlanmış nohut

YAPILIŞI:

Kuru soğanı küçük doğrayın ve zeytinyağ ile kavurun.

Etleri ekleterek kavurmaya devam edin.

Suyunu,tuzunu ve karabiberini ilave ederek 25 dakika düdüklü tencere de pişirin.

Pişen etleri süzgeçten geçirin ve didikleyerek bir tabağa alın.

Kalan suyu (4 su bardağı)bir kenara alın.

KÖFTELER:

100 gr kıyma

1 kahve fincanı pirinç

1/2 kahve fincanı un

1 yemek kaşığı irmik

Tuz + karabiber

YAPILIŞI:

Pirinci ve irmiği rondoya alarak un haline getirin.

kıymayı,unu,tuzu ve karabiberi ekleyerek yoğurun.

Nohut büyüklüğünde yuvarlayarak bir kenara alın.

YOĞURT SOS:

300 gr süzme yoğurt

1 ad yumurta

1 yemek kaşığı un

4 su bardağı et suyu

ÜZERİNE:

1 yemek kaşığı tereyağ

Kırmızı biber

Kuru nane

YAPILIŞI:

Etleri ve nohutu bir tencereye alın.

4 su bardağu et suyunu ekleyin ve kaynatıın.

Kaynayan çorbaya köfteleri ekleyin.

hepsini birlikte 5-8 dakika arası kaynatın.

Süzme yoğurdu az su ile inceltin.

Yumurta ve un ile karıştırın.

Et suyu ile azar azar ekleyerek karıştırın.

5 dakika karıştırarak kaynatın.

Üzeri için tereyağını eritin ve nane ile kırmızı biber ekleyerek karıştırın ve ateşten indirin.

Çorbanızın üzerine gezdirin.

Nefis ''YUVALAMA''ikrama hazır.

Hepinize afiyet olsun.

Sevgiyle...