DİYARBAKIR

Sur'da terör örgütü PKK'ya yönelik güvenlik güçlerince yürütülen operasyonun tamamlanmasından sonra sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı bölgelerde esnaf iş yerlerini açarak müşterilerine hizmet veriyor. Gazi Caddesi üzerinde bulunan tarihi Hasanpaşa Hanı'ndaki esnaf da kahvaltı salonlarını açtı.

Vatandaşlar tarihi mekanda sevdikleriyle kahvaltı yapmaya, çay ve kahve içmeye gelirken, ciğerciler ve meyan kökü şerbetçileri de müşterilerine hizmet vermeye başladı.

Diyarbakır Sanayici ve İş İnsanları Derneği (DİSİAD) Başkanı Burç Baysal ve yönetim kurulu üyeleri Sur esnafına destek sunmak için Hasanpaşa Hanı'nda bir program düzenledi. Yönetim kurulu üyeleriyle tarihi handa kahvaltı yapan Baysal ve beraberindekiler esnafı ziyaret etti.

Baysal, burada yaptığı açıklamada, Sur ilçesinin bir daha böyle sıkıntılı bir ortam ile karşı karşıya gelmemesini umut ettiklerini söyledi.

İlçede binlerce yıldır yaşamın kesintiye uğramadığı kaydeden Baysal, yaşanan olaylardan dolayı Sur'da yaşamın kesintiye uğradığını, bunun üzüntü verici olduğunu belirtti.

Belediyeye tepki

Yaşanan olaylardan dolayı mağdur olduğunu ve belediyeye yardım talebinde bulunduğunu anlatan Z.A, şöyle dedi:

"Bana bir torba pirinç verdiler. Ancak pirinci kullanılmayacak kadar kötü olduğundan atmak zorunda kaldım. Belediye diğer vatandaşlara yatak, yorgan, yastık ve eşya verdi. Çocuklarımın üzerinde oturması için sünger istememe rağmen vermediler. Birçok aileye yardım ettiler ama bana yardım etmediler."