İSTANBUL - Türkiye Kasaplar Besiciler Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkarlar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ, kurbanlık seçerken, küçükbaş hayvanın beline dokunulduğunda, ele çok fazla kemik dokusu gelmemesi gerektiğini, bel kısmında ele gelen dolgunluğun hayvanın besililiğinin en doğru anlaşılma şekli olduğunu belirtti.

Yalçındağ, büyükbaş hayvanın da ergenliğe ulaşması, yavruluk dönemi dişlerinin kalıcı dişlerle değişmesi gerektiğini söyledi.

İstanbul Perakendeci Kasaplar Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bilgin Şahin de kurbanlık seçerken, küçükbaş hayvanların en az 1, büyükbaş hayvanların en az 2 yaşında olmasına dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizdi.