SAKARYA - Sakarya'da çalışanlarının tamamının Trabzonlu olduğu bir fırında işçiler kemençe eşliğinde eğlenerek pide ve ekmek yapıyor.

Ramazan ayının başlamasıyla pide yapımına ağırlık veren fırınlarda yaşanan koşuşturmayı eğlence dönüştüren işletmeci Kenan Aydın, fırın çalışanlarından olan yeğeninin çaldığı kemençeyle, Karadeniz usulü ekmek ve pide hazırlıyor.

Kemençenin ezgilerinin gün boyu yankılandığı fırının "en iyi" müşterileri arasında Karadenizliler ilk sıralarda yer alıyor.

İşletmeci Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fırınında sadece Trabzon ekmeği ile 700 gramlık yumurtalı ve bol susamlı pide sattıklarını söyledi.

Müşterilerinin çoğunluğunu Karadenizliler'in oluşturduğunu vurgulayan Aydın, "Fırındaki personelimin tamamı Trabzonlu. Bizim için kemençe bir tutku, çalışırken de bundan vazgeçmiyoruz. Yeğenim çaldığı ezgilerle özelikle iftar öncesi üretim telaşemiz stressiz geçiyor" diye konuştu.

"Kemençe çalışanları eğlendiriyor"

Kenan Aydın, kemençenin çalışanları eğlendirdiğini vurgulayarak  "Çalışanların moral ve motivasyonunu artırmak için kemençe çalıyoruz. Oruç nedeniyle karnımız aç olsa da ruhumuz gıdasını alıyor. Bu işi eğlenceli şekilde yapmaya gayret ediyoruz. Pideyi yetiştiremiyoruz, kuyruklar oluyor" ifadesini kullandı.

Kemençeci Mehmet Atalar da enstrümanı çalmayı kendi çabasıyla öğrendiğini, memleket hasretlerini de yöreye özgü ezgilerle giderdiklerini dile getirdi.

Atalar, özellikle ramazan ayında işlerinin arttığını, yoğun iş temposunun stresini de kemençeyle attıklarını kaydetti.