BATMAN

Batman'ın Gercüş ilçesinde kapatılan cezaevinin yerine okul yapılıyor.

Hükümlü ve tutukluların 10 yıl önce Midyat M Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumuna nakledilmesinin ardından kapatılan Gercüş Cezaevinin binası yıkıldı.

Cezaevinin yerine Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) 5 bin metrekarelik alanda, yaklaşık 6 milyon lira bütçeyle inşasına başlanan imam hatip lisesi, 2017'de hizmete açılacak.

Öğrenci sayısı 7 bin 200 olan ilçede yapımına başlanan 16 derslikli okul, taşımalı eğitim kapsamında köylerdeki öğrencilere de eğitim hizmeti sunacak. Okulda 560 öğrencinin eğitim görmesi planlanıyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Serkan Soyvural, AA muhabirine yaptığı açıklamada, binanın ilçede 50 yıl cezaevi olarak kullanıldığını söyledi.

Yıkılan cezaevinin yerine okul yapılmasından duydukları memnuniyeti dile getiren Soyvural, ilçedeki ihtiyaç üzerine Milli Eğitim Bakanlığının yatırım programına alınan okulun inşaatına kısa süre önce başladıklarını belirtti.

Okulun 2017'nin başında açılması için çalışmaların hızla sürdüğünü ifade eden Soyvural, "Cezaevinin yerine bir eğitim yuvasının kurulması bizi mutlu ediyor. Bir eğitimci gözüyle bu eğitim yuvası bizi ayrıca mutlu etmektedir." dedi.

Okulun ilçe için önemine değinen Soyvural, "Burası aynı zamanda taşımalı eğitimin de yapıldığı bir merkez olacak. Burada altın nesiller yetişecek." ifadelerini kullandı.