Kitap Dünyası

Türk Medeniyetlerinde Astroloji Astronomi ve Müneccimbaşılık

Şenay Devi’nin çok önemli eseri İnkılap Kitapevi’nden çıktı. “Erken yaşta astrolojiye olan ilgisi, geleneksel Osmanlı astrolojisi hakkında soydan gelen kayıt ve belgelerle bilgi sahibi olması ve bu alanın kendisi için aynı zamanda bir hobi olması; Şenay Devi’yi profesyonel anlamda bu konuda eğitime yönlendirdi. Bu aşamada bile astrolojiyi para kazanmak için kullanabilirdi. Ancak o, bunu yapmadı. Önce Batı, sonra Çin astrolojisi ve Vedik astroloji alanında eğitim aldı. Son olarak bu alanda doktorasını tamamladı ve ABD’de Kepler College’da eğitmen oldu. Bunun üzerine neredeyse dünyadaki tüm astroloji tekniklerini öğrenerek, kullanarak ve anlayarak dünyanın diğer bölgelerindeki uzmanların da astrolojinin, Türkiye (Anadolu) gibi yerlerde kök saldığını bilmelerini sağladı. Batı’da, astroloji geleneğinin kökenlerinin Hindistan’la birlikte Mezopotamya’da ve Asya’da, yani Doğu’da olduğu düşünülmekteydi. Ayrıca, Türk-Şaman ve Osmanlı astrolojisinin, ritüel yoluyla gök cisimlerinin kötü etkilerinin giderilmesinde karakteristik özelliklere sahip olduğu tahmin edilmekte ve bilinmekteydi (Antik Yunan geleneğinin de bu kaliteye sahip olduğuna dair bazı kanıtlar vardır). Devi’nin çalışması okuyucuya hayatında yardımcı olacak; onu gökyüzüne bakmanın başka bir yoluna yönlendirecektir. Bu kitap, Leo, Carter ve Raman’ın Batı ve Vedik geleneklerine ait astroloji eserleri gibi olacaktır.” “ Türk ve Osmanlı astrolojisinin pratik ve bilimsel çalışmasında yeni bir kıvılcım meydana getirecektir. Bu nedenle kritik önemde olacaktır. Astroloji için yeni ve zenginleştirilmiş bir dünyayı keşfetmeye hep birlikte hazırlanalım. Prof. Dr. Gary Gomes (Astrolog)” Bu çok önemli eseri mutlaka okuyun.

KÂŞİF

“Aramakla bulunmaz fakat bulanlar ancak arayanlardır.”

İlk kitabıyla çok satanlar arasında yer alan yazar Mümine Yıldız’ın ikinci eseri “Kâşif” Tuti Kitap’tan çıktı. Sosyal medya’ da geniş bir kitle tarafından takip edilen Mümine Yıldız’ın çok satanlar arasına giren kitabı “İnce Hayat” tan sonra ikinci eseri “Kâşif” Tuti Kitap tarafından kendisini bekleyen okurlarla buluşturuluyor. Yazarın sıcak ve samimiyete dayalı üslubuyla kaleme aldığı kitap, İskoçya’dan İstanbul’a, İstanbul’dan Diyarbakır’a kadar uzanan geniş bir coğrafyada geçiyor. Mümine Yıldız bu yeni kitabında mânevî yolculuğu için harekete geçen bir insanın yaşayıp hissettikleri üzerinde duruyor. Bu yönüyle Kâşif, okuyucularına psikolojik gözlemler için de keyifli bir zemin sağlıyor. Kâşif, açtığı pencere ile zorlukların içinde kolaylığı bulmayı, şükrün tadına varmayı, vefanın ne olduğunu hatırlayıp hatırlatmayı okuyucunun gündemine sunuyor.  Sevilen yazar Mümine Yıldız’ın bu yeni eseri, kişisel yolculuğunda asla vazgeçmeden ilerleyenlerin tutkulu hikâyesini anlatıyor. Yazarın sözleriyle:

 “Bu kitap, tamamlanmak üzere kayıp parçasını arayan tüm ruhların hikayesidir. Öğrenmek için, gelişmek için, daha çok sevmek daha çok muhabbet için yaşıyoruz belki cümle şeyi. Nitekim tüm bu ortaya çıkan bağlantılarla içinde olduğum örüntüye ve asıl olarak o örüntünün sahibine hayran ve hayran oluyorum yeniden.”

YUNAN MİTOLOJİSİ

-YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN-

“Çizgi romanlardan NASA’ya kadar birçokları bu hikâyelerden öğrendi ve ilham aldı.” Tuti Kitap’ın Başlangıç Serisi’nin üçüncü kitabı “Yeni Başlayanlar İçin Yunan Mitolojisi” meraklılarına ulaşıyor!

Her yaştan ve kitleden okuyucu için son derece ilgi çekici ve bilgilendirici bir formatta hazırlanmış olan “Yeni Başlayanlar İçin Astronomi” ve “Yeni Başlayanlar için İzafiyet ve Kuantum Fiziği” kitaplarının üçüncüsü “Yeni Başlayanlar İçin Yunan Mitolojisi” raflarda yerini aldı. “Yunan mitleri olmasaydı, Batı Medeniyeti diye bir şey olabilir miydi?” sorusuyla yola koyulan kitabın ilk bölümünde Yunan Tanrıları karikatürize bir dille sunuluyor. İkinci bölümdeki bilgilendirici hikâyelerin ardından bu sefer modern dünyaya doğru geçişte meydana gelen komik unsurlara değiniliyor. Yeni Başlayanlar için Yunan Mitolojisi, ölümsüzlük kavramının global kültüre ve düşünce sistemine olan etkisini Roma’dan, Shakespeare’e, Nietzsche’den kendi zamanımıza her çağ için karşılaştırmalı olarak inceliyor. Eserin yazarı Joe Lee, yazdığı bölümlerin yanlarında tasarladığı illüstrasyonlarla okurlara eğlenceli bir yolculuk vaad ediyor. Tuti Kitap tarafından basılan “Yeni Başlayanlar İçin Yunan Mitolojisi”, dünyanın kadim ve çarpıcı hikâyelerine kanat açmak isteyenler için heyecanlı, çarpıcı ve yaratıcı bir fırsat sunuyor. Yunan Mitolojisine bir giriş niteliğinde olan bu eserde her kitleden okuyucu son derece merak uyandırıcı bilgiler bulacaktır.

Moda Dünyası


Yeliz Cengiz’den Önemli Defile!

Bu defilenin geliri Türk Kanser Derneği'ne İzmirli modacı Yeliz Cengiz İyiuyarlar, bu kez de kanserli hastalar için yardım defilesi düzenledi. İzmir Mimarlar Odası'nın Alsancak'taki binasında gerçekleşen defilenin geliri, Türk Kanser Derneği'ne bağışlandı. Akif Örük koreografisinde yapılan defilede 18 gelinlik ve 20 abiye konukların beğenisine sunuldu. Son defilesini geçen yıl şubat ayında gerçekleştiren İzmirli modacı, kreasyonunu 300 kişi izledi. Defile öncesi dans gösterisi sunuldu. Modacı Yeliz Cengiz'in kanser sürecini atlatan asistanı Melda Gönül ile kanseri yenen eski sunucu ve manken Deniz Geriş sahneye çıkarak, başlarından geçenleri katılımcılarla paylaştı. Bu çok önemli etkinliğe katılanlar arasında Kanserle ilgili çalışmalarıyla tanınan Dr.Özgür Yıldırım ve sunucu eşi Deniz Yıldırım’da vardı.

Tiyatro Dünyası


Terk-i Saadet Sahne’de

Huzurevi Sakinlerinden ve üniversite öğrencilerinden oluşan oyuncuların sahnelediği “Terk-i Saadet” tiyatro oyunu bugüne kadar izleyenlerden tam beğeni aldı. Terk-i Saadet adlı oyunun yazarı ve yönetmeni Yalçın Özbek, ikinci yönetmeni Ayfer Çalgıcı ve toplamda 25 kişilik kadrosu ile izleyenlere unutulmaz anlar yaşatıyorlar.  Huzurevi sakinlerinin yaşamlarından esinlenilerek yazılan oyun, yine hikâyenin gerçek sahipleri tarafından sahneleniyor.

Huzurevinde yaşayan ve aynı zamanda oyunun başkarakteri olan Bahriye Biklen’in hayatını anlatan oyun yaşamın bizlere sunduklarını farklı bir gözden değerlendirmemiz gerektiğini söylüyor. Yaşamından farklı kesitlerden ele alınan oyunda bir kadının aşkı aile hayatını işi arasında verdiği mücadeleyi anlatıyor.

Çeşitli STK, üniversite, kamu kurum-kuruluşları ve bireysel girişimlere projeler üreten ve uygulayan Yalçın Özbek, birçok organizasyon - aktivite planlamış ve hayata geçirmiştir. Geçtiğimiz günlerde de Sanatla Terapi Özel Ödüllerini düzenlemiştir. Bu ödül töreninin öncesinde de sahnelenen oyun ilerleyen günlerde yine farklı çalışmalarla izleyicilerle buluşacak.

Medya Dünyası

ÖZLEM ÇAMOĞLU İLE HABER EDİTÖRÜ

Haber Editörü programı güne dair tüm haber ve detayları içeren gündüz kuşağının en başarılı haber programlarından. Hafta içi her gün 12.00 ile 14.00 arasında başarılı ve güzel sunucu Özlem Çamoğlu’nun sunumu ile ekrana gelen program Bengütürk Tv’de!

Ayşe Özok Yeniden Ekranlarda!

Başarılı ve güzel programcı Ayşe Özok yeniden ekranlara dönüyor. Ekranlara yeniden dönen sunucu Yereli Yönetenler programı ile hafta içi her akşam 17.00 – 18.00 saatleri arasında Cem Tv’de olacak. Ayşe Özok ayrıca Cem Tv Hafta Sonu Ana Haber’i de sunacak.

Sinem Fıstıkoğlu ile Hafta Sonu

Ekranların sevilen yüzü Sinem Fıstıkoğlu Ulusal Kanal’da . Fıstıkoğlu bundan sonra her hafta sonu saat 09.00'da sizlere Ulusal Kanal’da "Günaydın" diyecek. Cumartesi ve pazar günleri saat 09.00'da 11.00 saatleri arasında yayınlanan Hafta Sonu programı deneyimli sunucu Sinem Fıstıkoğlu’na emanet... Programda, gazete manşetleri ve gündeme ilişkin önemli gelişmeler yer alacak, Haberden magazine spordan hayata dair her hafta farklı konu ve konuklar Ulusal Kanal ekranında olacak.

Başarılı ve güzel sunucu Sinem Fıstıkoğlu'nun ilk programında konuğu, Ulusal Kanal programcısı Serpin Alparslan oldu.

Ulusal Kanal izleyicileri, "Sinem Fıstıkoğlu İle Hafta Sonu" programını Ulusal Radyo'dan da dinleyebiliyor.

Kim Kimdir ?


Jale Yeni Gökyer

24 Ağustos’ta Ardahan’da doğdu . İlkokulu Konya’da tamamladıktan sonra ortaokula İstanbul’da devam ederek, dereceyle mezun oldu. Nihayetinde Konya’da lise ve üniversite eğitimini tamamladı.2003 yılında Türkiye’nin İlk yerel kanalı olan ve Konya’da yayın yapan Sun Tv de program yaparak yayıncılık hayatına başlamıştır. Hafta içi her gün canlı olarak yayınlanan Hayata Dair programını 3 yıl boyunca hazırlayıp sundu. Ardından Kon Tv’den gelen teklif üzerine Gökkuşağı isimli program yapmaya başladı. Bu program içerisinde dönemin önde gelen isimleriyle program yaptı. Program yaptığı isimler arasında pek çok siyasi lider ve sivil toplum kuruluşlarının liderleri yer aldı. . Ulusal çapta yerel yönetimlere yönelik her ay yayınlanan “Belediyem” isimli dergide  yazı işleri müdürlüğü, editörlük ve köşe yazarlığı yaptı. Birçok  belediye başkanı ile röportajlar gerçekleştirmiştir. Daha sonra Afyonkarahisar’a yerleştikten sonra halen çalışmış olduğu uyduda yayın yapan Kanal3 televizyonun da program yapımcısı ve sunucusu olarak işe başlamıştır. İş’te Başkan, Okullar Yarışıyor, Soru’Yorum, Beldenizden Haber Var gibi programlara imza atan Jale Yeni Gökyer iyi derecede İngilizce bilmektedir. Şu anda Kanal 3 ekranlarında her hafta yayınlanan "İletişim Hayattır" ve "Kamudan" isimli televizyon programını yaparken aynı zamanda “Diksiyon ve Hitabet” ve “Beden Dili” eğitimleri vermektedir. Kuvvetli bir iletişim gücüne sahip, verdiği pozitif enerjiyle beğeniler kazanan Jale Yeni Gökyer’in en büyük hedefi çok büyük kitlelere ulaşacak faydalı programlara imza atmak ve kendi alanında parmakla gösterilen programlar arasında yer almaktır. Yaklaşık 15 yıldır televizyon program sunuculuğu ve yapımcılığı yapmaktadır. Bu zamana kadar, birçok televizyon kanalında, program projelerini, formatlarını kendinin oluşturduğu, Türkiye’nin yakından tanıdığı önemli isimlerin yer aldığı yüzlerce programın hem sunuculuğunu hem de yapımcılığını üstlendi  Öğrenmeyi, işine değer katmayı çok seven bir kişi olarak sürekli kendini geliştirmeyi sevmektedir. Bu anlamda Zafer Kiraz gibi işini çok iyi yapan üstatlardan “Diksiyon ve Hitabet” eğitimleri aldı.  TRT’nin önemli isimlerinden Diksiyon, Hitabet ve Güzel Konuşma eğitimlerini tamamladı. Rüştü Asyalı, Rıza Okur, Zafer Kiraz, Erdoğan Arıkan, Nermin Tuğuşlu eğitim aldığı hocalar arasında yer almaktadır. Jale Yeni Gökyer Bu mesleğe dair yeteneği , çok yönlü birikimi , kendine özgü sunumu gibi özelliklerinin yanında pozitif enerjisi , ışıltısı ve güzelliğiyle de dikkat çekmektedir. Tüm bu nitelikleriyle gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir.

Melis Nida Yılmaz

Melis Nida Yılmaz İstanbul’da doğdu. Eğitim çalışmaları devam ederken kendini yetiştirdiği alan olan medya ve gazetecilik işine yöneldi. Gazetecilik kökenli olan Melis Nida Yılmaz Bir kadın dergisinde haber müdürü olarak çalıştı. Pek çok ünlü isimle bir araya gelerek özel röportajlar yaptı. Dergiye içerikler hazırladı. Daha sonra Uzun süren görüşme ve değerlendirmelerden sonra Cine5 Tv Kanalında Genel Koordinatör olarak görevine başladı. Genel Koordinatörlük görevinin yanı sıra kanalın ekran yüzü de olan Melis Nida Yılmaz iki ayrı programı hazırlayıp sunmaktadır. Melis Nida Yılmaz’ın ilk programı Her hafta “Yaşamdan İzler” programında insanlarla çarpıcı ve eğitici konuları çok önemli konuklarla ekrana yansıtmaktadır. İkinci program ise Sanat ve Cemiyet hayatının nabzını tutan “Rengarenk” isimli  magazin programı. Melis Nida Yılmaz medya ve gazeteciliğe yönelik eğitim çalışmalarını da sürdürmektedir. Melis Nida Yılmaz bu mesleğe dair yeteneği , çok yönlülüğü , özgün sunumu , birikimi gibi özelliklerinin yanında pozitif enerjisi , ışıltısı ve güzelliğiyle de dikkat çekmektedir. Melis Nida Yılmaz tüm bu nitelikleriyle gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir.