Müzik Dünyası 

Beyza Atiye Gezer’den Cayır Cayır 

Beyza Atiye Gezer’in Cayır Cayır şarkısı tüm dijital platformlarda yerini aldı. Cayır Cayır şarkısınız  Söz ve Müziği  Beyza Atiye Gezer’e ait. Şarkının düzenlemesi Buğra Karaçay’a ait.  Klip Yönetmeni ise  Sönmez Ülkü. Şarkıda Mix: Buğra Karaçay Mastering: Akın Erdem Kadız Gitar: Buğra Karaçay Piyano: Serhat Cihan Dürüst Klarnet: Kadir Geçgel tarafından yapıldı. Klipte  Oyuncu olarak : Beyza Atiye Gezer , Burhan Açıkgöz ,  Mustafa Kaya ,  Seden Dila Özbudakçı yer aldı. 

Cayır Cayır Şarkı Sözleri:

Sen anlamazsın gerçek aşktan

Yıkıl git karşımdan

Sana böyle böyle bağlanmazdım

Tanısaydım en baştan

Her sözünde dağılıp

Yandım ah ben kavruldum

Yine de sen sen diye

Yollarına savruldum

Kalbim böyle ağrımaz

Nefesim daralmazdı

Cayır cayır yanmaya

Bir tek sana koşmaya

Yüreğim can atmazdı

Ama artık durma git

Kalbimi dele dele

Biraz daha kalırsan düşeceğiz dillere

Kalbim böyle ağrımaz

Nefesim daralmazdı

Cayır cayır yanmaya

Bir tek sana koşmaya

Yüreğim can atmazdı

Kalbim böyle ağrımaz

Nefesim daralmazdı

Cayır cayır yanmaya

Bir tek sana koşmaya

Yüreğim can atmazdı

Beyza Atiye Gezer Cayır Cayır’ı şu şekilde anlatıyor : “Bu yolculuk nasıl başladı derseniz . Aslında herkes gibi bende hayatın telaşına karışmış koşuşturuyordum tabi ki hayal ettiğim ve hayata  geçiremediğim bazı hayallerim vardı  Ne yazık ki pandeminin bir anda var olmasıyla her şey durdu. Sahneler kapanıp kısıtlama kuralları hayatımıza dahil olunca kendi kendime neler yapabilirim diye bende kendime dönenlerden oldum. Geçen senenin yaz döneminde erteleyip durduğum ve çok yapmak istediğim her şeyi sıraladım .En basında bu geliyordu .Şarkı söylemek....Hemen ne yapabilirim diye araştırarak ve çalışmaya başlayarak daha önce aldığım eğitimlerinde doğrultusunda harekete geçtim .Sürecin el verdiği ölçüde çalışmalarımı sürdürdüm  ve içime sinene kadar uğraştım .En doğru olduğunu düşündüğüm zamanda hayalim gerçekleşmiş oldu .İnsanların kalbine yazılan sözlerle dokunabilmek  ,duygu ortaklığı yapabilmek bence çok özel bir durum .Benzer acılardan ,benzer mutluluklardan ve benzer hallerden herkes hayatının bir döneminde geçiyor hepimizin ortak dertleri var bakıldığında .O zamanlarda hepimiz sevdiğimiz bir şarkının bir mısrasında kendi özlemimizi çekiyoruz hanı yolculuk sırasında tesadüfen radyoda bir şarkı çalar Ve basını cama yaslayıp herkes kendi yara beresini  izler ya yol boyunca İşte o anlara dokunmak istedim herkes aynı şarkıyı dinliyor ama ayrı dertle yanıyor ama hepimizin yarasına derman oluyor bu çok değerli  bir paylaşım .Çok özel bir sır . Bazı dokunuşlar ve yaşananlar unutulmaz ve bu anları bazen bir şiir bazen bir şarkı çok iyi akla kazır .Zamanda yolculuk yaşanır ne zaman o şarkıyı duysak o ana gideriz dolaşır geliriz .Umuyorum çok güzel buluşmalarımız olur. Heyecanım hala sürüyor şarkımız çıkar çıkmaz tüm dijital platformlarda yerini aldı ınstagramda bir milyon izlenme ulaştı YouTube de organik şekilde her geçen gün çoğalan izlenme sayımız beni mutlu ediyor .Burası yolun bası ve gelen harika tepkiler bana iyi ki dedirtti yeni çalışmalarım için hazırlıklarım başladı bile. Her gecen gün büyüyen bir aileye dönüştüreceğiz .Destek veren herkese sonsuz saygı ve şükran ile” Beyza Atiye Gezer Cayır Cayır’ı mutlaka dinleyin.

Sibel Saka Unutamazsın 

Londralı genç sanatçı Sibel Saka, fantezi pop tarzındaki ilk albümü ‘Muhteşem’in ardından ‘Unutamazsın’ adlı tek çalışmasıyla tüm dijital müzik marketlerinde yerini aldı. SÖZ ve müziği Yıldız Tilbe’ye ait ‘Unutamazsın’ın düzenlemesi Batuhan Fırat’a ait. Dün piyasaya çıkan single, toplam 3 dakika 50 saniye sürüyor. Pandemi nedeniyle single çalışmasının 6 ay zaman aldığını kaydeden Saka, müzik sektörünün bütün çalışanlarının bu süreçten en çok etkilenen insanlar olduğunu belirtti. Saka, “Şu anda müzik sektörünün durumu hiç iyi değil. Umarım hızlıca bu kara günleri geride bırakırız. Müzik sektörü eskisi gibi canlı olur” diyerek geleceğe özlemini anlattı. Yıldız Tilbe’nin hayran olduğu sanatçılardan olduğunu dile getiren Saka, Yıldız Tilbe’den eser alarak bir hayalini daha gerçekleştirdiğini belirtti. Sibel Saka ‘Unutamazsın’la unutturmayacak Saka, “Bir Yıldız Tilbe eseri seslendirmek bana nasip olduğu için çok mutluyum. Umarım ben okurken keyif aldığım kadar sizlerde dinlerken benim kadar keyif alırsınız. Bu yolculuğumda beni yalnız bırakmayan emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum çok mutlu oldum. Gururlandım. Ondan bir eser almak çok güzel bir olay. Umarım herkes hayallerine kavuşur” dedi. Kahramanmaraşlı ailesiyle iki yaşında Londra’ya gelen Saka, son beş yıldır hem Londra’da hem de İstanbul’da yaşıyor. Üniversitede İşletme eğitimi aldığı halde müziğe olan ilgisi nedeniyle şarkı söylemeye başladığını belirten Sibel Saka, “Yeni eserimle ilgili güzel tepkiler alıyorum. Umarım bu böyle devam eder” dedi.

SUDE BULUT ‘tan  ADI YALNIZLIK

Başarılı Fenomen İlk Şarkısını Yayınladı! ‘’Adı Yalnızlık’’  Tüm Dijital Platformlarda Yayında! Sosyal Medyanın fenomen isimlerinden Sude Bulut  ‘’Adı Yalnızlık’’ isimli ilk tekli şarkısı Pirana Music etiketiyle yayınlandı. Müzik listelerine hızlı bir giriş yapan başarılı fenomen ilk günden trend listelerde yerini aldı.  Kısa sürede Türkiye’nin en çok dinlenen şarkıları arasında yer almayı başaran Bulut, sevenlerinden tam not alıyor. Yapımcılığını Pirana Music’in üstlendiği  Adı Yalnızlık şarkısının klibi, yüksek izlenme sayılarıyla dikkatleri üzerine çekiyor. İlk şarkısıyla adını müzik dünyasında da duyuran Sude Bulut, ikinci şarkısının hazırlıklarına şimdiden başlayarak çok yakın tarihte düet projelerle ve tekli single çalışmalarını sevenlerinin beğenisine sunacak.

ELİF AKBAŞ DE’LER DA’LAR

Geçtiğimiz yılın yazında çıkarttığı “İz” şarkısının ardından şimdi yine sözü, müziği ve düzenlemesi Ozan Gülek’e ait De’ler Da’lar ile müzik piyasasındaki yerini almaya hazırlanıyor.  Hareketli bir şarkı olan De’ler Da’lar dile çabuk dolanacak sloganlarda içeriyor.  Klip çalışmasında yakın arkadaşlarını oynatan Elif, 25 kişilik bir kadro ile  büyük bölümü Sarıyer Büyükdere de kendi restoranında çekti. Ayrıca Ortaköy ve Nişantaşı gibi merkezi noktalardan da klipte görüntüler bulacaksınız. Genç yönetmen Ayberk Oğuz tarafından on bir saatte çekilen klip’in montaj ve renk çalışması Murat Aygör tarafından yapıldı.   2020 Yılında İz adlı çalışmasıyla verdiği arayı telafi eden Elif Akbaş yepyeni çalışması De’ler Da’lar ile 11 Mayıs’ta Alptekin Yapım Etiketi ile tüm dijital platformlarda ve Youtube’ta yayında.

Kim Kimdir ?  

Pelin Bellikan  

Pelin Bellikan 20 Mart 1995 İstanbul Üsküdar doğumludur. Doğduğundan beri İstanbul’da yaşamaktadır. Liseyi Türk Kızılayı Anadolu lisesinde üniversiteyi de Sakarya üniversitesi’nde Dış Ticaret bölümünde okudu. Halen İstanbul üniversitesinde Bankacılık Bölümünde eğitimine devam etmektedir. Pelin Bellikan Medya sektörüyle 19 lu yaşlarında tanıştı.Üniversite okurken modellik ve kamera önü oyunculuk eğitimi aldı işini ve okulunu aynı anda sürdürdüğü İçin o yıllarda sektörde pek aktif olamadı ve bir süre ara vermek zorunda kaldı. Şimdilerde ise Tekrar kaldığı yerden devam etmektedir. Fotoğraf çekinmeyi kamera karşısına çıkmayı çok sevdiğinden işini severek yapmaktadır. Bunca zaman birçok markanın modelliğini yaptı defilelerde bulundu. Pelin Bellikan Yıllar önce bir internet magazin dergisinde bir süre Muhabirlik görevini de üstlendi.   Pelin Bellikan Spor yapmayı müzik dinlemeyi ve hayvanları çok sevmektedir. Özellikle sahipsiz sokak hayvanlarına elinden geldiği kadar yardımcı olup diğer insanlarında onlara sahip çıkması için bilinçlenmesi yönünde çalışmalar yapmaktadır. Bu ve benzeri sosyal sorumluluk projelerine her daim koşulsuz destek olmaktadır. Her şeyin öncelikle gerçekten istemekle olacağına inanan Pelin Bellikan şu süreçte çeşitli projeleri incelemektedir. Önümüzdeki günlerde gerçekleştireceği çalışmaların planlamasını yapmaktadır. Pelin Bellikan Modellik ve Medya Pr alanındaki yeteneği , çalışkanlığı , kendine özgü modelliği , sunum başarısı gibi özelliklerinin yanında pozitif enerjisi , ışıltısı , güzelliği ve düzgün fiziği ile de dikkat çekmektedir. Pelin Bellikan tüm bu nitelikleriyle gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir.   

Kitap Dünyası 

Hz.Şuayb 

Cemalnur Sargut'un Nefes Yayınevi'nden çıkan Fusûsu'l-Hikem Serisi'nin 12. kitabı olan Hz. Şuayb okuyucularıyla buluşuyor. Araştırmacı Mutasavvıf Yazar Cemalnur Sargut, Nefes Yayınevi'nden çıkan Hz. Şuayb kitabı ile okuyucularına Kalbiyye hikmetininin şerhini sunmaktadır. Kalp vücutta sadece bir et parçası değil, Allah’ın hakîkatinin görünme yeridir. Hadîs-i kudsîde “Yere göğe sığmayan Allah, mümin kulunun kalbinde tecellî etti.” buyurulur. Kalbin aydınlanması bedenin dengesine, nefsin adâletine sebep olur. Kalbin bütün organlara yayılan ana damarların toplanma yeri olduğu düşünülürse, bu aydınlık bütün âzâlara eşit olarak dağılır ve vücut -yani olmayan varlığımız- devamlılık arz eden bir diri haline gelir. Vücut içinde kalp, berzahtır ve Peygamberlik makamını temsil eder. Şuayb, İbnü’l-Arabî Hazretleri’ne göre “kalbiyye” hikmetinin açıklanmasıdır. Allah, Sâlih makamında vücudun fethinden sonra kalp makamından tecellî edip kulunu diri kılar. Âyet-i kerîmede “Kalbin yok mu ki idrak edemiyorsun?” sözü, hakîkî idrak mahallinin kalp olduğunu açıklar. Bu durumda kalp; keşif ve ilham mahalli, hakîkî bilme vâsıtası, gaybın anlamlarının yansıdığı ve hikmetlerinin indiği bir aynadır.

Yolda Bir Kuşa Rastladım

Yazar Hasan Kerim Güç’ün Kuşların günümüze uzanan kadim yolculuğunun hikâyesini anlattığı “Yolda Bir Kuşa Rastladım" Tuti’den çıktı. Yazar Hasan Kerim Güç, ikinci kitabı olan Yolda Bir Kuşa Rastladım’da, farklı zamanların ve farklı kültürlerin hikâyelerinini kaleminde birleştiriyor. İlk adımların Attâr’ın ölümsüz hikâyesi, Kuşların Dili’nden başlanarak atıldığı bu serüven için Güç, Simurg’un sonsuzluk iştiyâkıyla koyulduğu kozmik yolculuğuna dair bir yol manzarası çiziyor. Okuru, modern hikâyelerin içinden geçirerek, ilâhî hikmeti yansıtan evrensel hikâyelere doğru çekiyor. İrfânî birikimimize ve edebiyat dağarımıza değerli katkılar sunan bu hikâyeler; Attâr’dan, Hz. Mevlânâ’dan, Hz. Yûnus’tan, Martin Heidegger’den, Batı’nın büyük bilgelerinden ve onların metafiziksel imajlar dünyasından renkler, kokular devşiriyor. İyilik Yayıncılığı projesi kapsamında gelirlerinin bir bölümü ile eğitime destek sağlayacak kitapta otuz kuşun kendi hikâyelerini anlattığı çizimler ise Ressam Ece Günaçar'ın imzasını taşıyor.

Yamalı Kalp 

Sanatçı ve yazar Dilek Pehlivan ilk kitabının ardından deneme türündeki ikinci kitabı Yamalı Kalbi  Gece Kitaplığı yayınevi baskısıyla çıkardı. Yırtılıp parçalanıp sonra yama yapılmış bir kalp ile ne kadar devam edebilirsin, dikiş izleri hatırlatır hep yarıldığı yeri. O artık Yamalı Kalp!  diyor yazar kitabında.  Kitapta hayata dair düşüncelerinin tecrübelerinin dışında insan ilişkilerine de değinmiş. Kitap gerek kapağı ve içeriğiyle kısa sürede okurun beğenisini kazandı. Dilek Pehlivan 1987 doğumlu. Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Radyo Sinema ve Televizyon mezunudur. Üniversite yıllarında senaryo yazarak yazarlığa başlamıştır. Üniversite eğitiminin ardından televizyon ve radyo programları sunmuş.Tiyatrocu Ayla Algan’dan oyunculuk diksiyon ve dublaj eğitimi almıştır.Dizi ve film tecrübeleri de vardır. İlk single çalışması “Bana Ne Kısmetle  Var ” ve ikinci single  çalışması “Keskin Bıçak” . Aynı zamanda yayınlanmış ilk kitabı şiir türünde “ Zayıf Bedenlere Yüktür Aşk” ismindedir.  “İçimin can kırıklıklarına dokundum. Parça parça can yarığı… İnsan bir kere kırıldı mı, dağıldı mı, toparlanamaz. Ya atacaksın ya da yamalayacaksın, yama tutarsa.

İnsanın kalbi de yama tutarmış. Her acıdan düş kırıklıklarından sonra yamaladık ve hayata devam ettik. Ta ki karşımıza yeniden parça parça edecekler çıkana kadar. Hayat böyledir; önce sevindirir, ümitlendirir. Sonra da nasıl parça parça etsem diye güler, plan yapar. Yine dağıtır, parçalar her seferinde... Dağılan parçalarını toplayabildiğin kadarını toparlar ve devam edersin yoluna. Ve hep gözünden kaçan parçalar da olur. Eksik kalırsın, başkasını alıp koysan, yerini tutmaz sırıtır, emanet durur.Bilirsin, anlarsın, yamalıdır işte, eskisi gibi değildir. Yırtılıp parçalanıp sonra yama yapılmış bir kalp ile ne kadar devam edebilirsin, dikiş izleri hatırlatır hep yarıldığı yeri. O artık Yamalı Kalp!” 


Demeç 

Çağatay Kılıç’ın Demeç adlı kitabı Kuytu Yayınlarından çıktı. 2021’de çıkan şiir kitabı 112 sayfa. Çağatay Kılıç kendine özgü şiir diliyle dikkat çekiyor.  Şair Çağatay KILIÇ 1989 yılında ÇORLU da doğmuş olup Aslen KAYSERİ’lidir.Şuanda ise HATAY’ın Arsuz ilçesinde yaşamaktadır.11 yıldır şiir yazmaktadır. Asıl mesleği denizci olmasından dolayı ülkemizin bir çok sahil şehirlerinde bulunmuş ve Ukrayna , Rusya , Romanya , İtalya ve Libya gibi ülkeleri de gezip dolaşma fırsatı yakalamıştır. Gerek gezip gördüğü ve gerek iş işin bulunduğu bu sahil kentlerinde doğası ve yaşam şartlarına hayranlıkları ile hayatına kalıcılık katan şiirleri ile süslemiştir . İşte Çağatay Kılıç’ın kitabından bir şiir : 

“şatafatlı laflar bilmeme gerek yok

harikulade bir bakış acısında cihan

bizim buralarda bulutlar deniz değil

batan güneş renklerin de

aydınlık yerini karanlığa da bırak sa

ufkumuz hep rengârenk...”