Bu sezonun hikayesi Beşiktaş’ın kırılma maçlarını ve anlarını bir türlü geçememesi oldu. Alması gereken bir maçı daha berabere bitirdi Beşiktaş. Üstelik galibiyete yakın tarafken. Başakşehir topa sahip olma açısından Süper Lig’in istikrarlı takımlarından keza Beşiktaş’ta öyle. Hal böyle olunca bir taktik savaşına döndü maç. 

İlerde Batshuayi’nin yerine Güven, geride Montero’nun yerine Serdar, defansın önünde Atiba, orta sahada ise Can’la başladı Beşiktaş. Gelen eleştiriler sonucunda Önder Karaveli Batshuayi’yle başlamadı maça. Güven tercihi isabetliydi. Zira Güven-Can ikilisinin yaptığı baskılar Beşiktaş’a ilk golü getirdi. Atiba’nın en verimli olduğu yer hücuma yakın olduğu yer bence. Necip geride (savunmanın önünde)  Atiba ilerde olsa Beşiktaş’ın oyununa daha fazla katkı sunabilirdi. 45+3 gelen gol Başakşehir’in fırsatçılığını Beşiktaş’ın ise hantallığını net olarak gözler önüne serdi. Necip neden geç girdi anlayamadık? Necip ısınacak derken gol geldi, Beşiktaş buz tuttu!  

Maçın geneline baktığımızda Beşiktaş baskın oynayan hatta daha iyi oynayan taraftı. Fakat savunmada yapılan bireysel hatalar puan kaybının en önemli sebebi oldu. Başakşehir ise daha efektif bir oyunla Beşiktaş’tan puan almayı başardı.

Öte yandan Serdar’ın uzaklaştırmak istediği topun Trezeguet’nin önünde kalması genç oyuncunun talihsizliği. Aksine Serdar daha çok oynamalı. 

Bu sezon Beşiktaş’ın hücumcuları topu kaleye atmak yerine direklere vuruyorlar. Beşiktaş’ın sezon başından bu yana 8-10 tane direğe şutu var. Yine böyle bir anda dakika 54’te Alex Teixeira’nın direkten dönen şutunu nihayet Kenan tamamlayarak gole çevirdi. Bu gol Kenan’ın Beşiktaş’ta ilk golü!!! Oyuncu iki haftadır yükselen grafiğini gole çevirmeyi başardı. 

Alex Teixeira’nın ilk yarıda Aleksic’le girdiği pozisyonda VAR’ın devreye girmemesi tam olarak skandal. Bir gün önce oynanan İrfan Can’ın pozisyonundan ne farkı var? Buradan soralım. 

2-2 den sonra oyun sıkıştı Beşiktaş oyunu açamadı. Batshuayi’nin son vuruşlardaki etksizliği yüzünden Önder Karaveli Güven’le başlamıştı ve etkili de oldu. Fakat 77’ den sonra Batshuayi girince Güven’i çıkardı. Birlikte oynadıklarında Beşiktaş ilerde daha yıpratıcı oluyor. Bence cesur olmak lazım.