Sevgili Önce Vatan Gazetesinin Değerli Okuyucuları Merhabalar; 

Yeşilçam'ın unutulmaz karakteri Şoför Nebahat, bu kez tiyatro sahnesinde...

Çiğdem Tunç Tiyatrosu, yeni sezonu Şoför Nebahat adlı oyun ile selamladı. 

1960'lı yıllarda sinemada Sezer Sezin, Belgin Doruk, Fatma Girik ve Nebahat Çehre'nin  canlandırdığı Şoför Nebahat karakterine bu kez usta sanatçı Çiğdem Tunç hayat veriyor.

Barış Bölükbaşı'nın kaleme aldığı Şoför Nebahat oyununun galası, geçtiğimiz akşamlarda Grand Pera Emek Sahnesi'nde gerçekleşti. Oyunda Çiğdem Tunç'un yanı sıra Murat Parasayar, Abidin Yerebakan, Sema Aras, Melih Çardak, Deniz Salman, Gökçeçiçek Özülkü, Onur Sarıaltın, Deniz Değirmenci, Alper Çorumluoğlu, Çağrı Erceber, Soykan Kişioğlu, Melek Karabiber, Derya Yıldız, Ezgi Küçük, Savaş Özkartal da rol alıyorlar. Beyoğlu Belediyesi'nin katkılarıyla, Güllüoğlu ve Gloria Jeans Coffie'nin sponsorluğunda gerçekleşen galaya Türk Sineması’nın Yeşilçamın ilk aktrislerinden Sinemanın İlk Şoför Nebahati Merhume Sezer Sezin’in kızları Ayşegül İlsever, Sevgi Yeğenoğlu ile eski eşi Üner İlsever, Mehmet Ali Erbil, Stelyo Pipis, Orhan Gencebay, Sevim Emre, Umut Akyürek, Salih Güney, Devlet Devrim, Tuğrul Meteer, Teoman Ayık, Murat & Betül Arkın, İzzet Günay, İbrahim Muratoğlu gibi özel isimler katıldılar.

“Aksaray Aksaray Aksaray” diye seslenir şoför milleti. Kimi gün işler kesat, bazen de teknesi bol ekmeğin. İşte Sipsi Vedat, Farozlu Şenol, Kalk Cemil, Filinta Kazım ve İstepne Mustafa bu yokuşun yolcusudur hepsi. Hele ki bir de şoförlerin hası, alemin ablası Nebahat vardır ki hepsine candan da yakın. Ah bir de gönlünü yakan şu Komiser Derman’ın aşkı olmasa.

Nebahat mecbur kalmıştır erkek işi yapmaya, bütün gün direksiyon sallamaya. Yüreğini bilenler peşinden ölüme dahi giderler de, haset edenlerin tuzağı çoktur. Hele ki Handan, Türk sinemasının Suzan Avcı’sı misaliAli Cengiz oyunu eder ve dolmuş durağındaki herkesin ekmeğine kan doğrar. Öyleydi böyleydi derken lüzum varmı sonunda iyilik kazanır diye söylemeye?

Hayalleri büyük, kendileri küçük bu İstanbul kadar renkli karakterleri çizerken genç yazarımız, sahnemizden Yeşilçam’a selam durmuş saygıyla. Merhum Sezer Sezin’ler, Kenan Pars’lar, Erol Taş ve Kadir Savun’lar, Ahmet Tarık Tekçe’ler ve diğerlerine. Nurlarda uyusunlar. Yad ederiz hepsini. Ederiz etmesine de, öte yandan genç kuşak seyircilerimizin bu yeri dolmaz oyuncuları ve Yeşilçam’ı bilmesini, sevmesini hedefleriz. Söylediğimiz gibi yazarımız genç gözleriyle bakmış geçmişe ve dökmüş repliklere.Siz canım seyircilere de koltuğa kurulup bizimle beraber kah çok şen şakrak, kah çok duygulu bir yolculuğa çıkmak düşüyor. Hadi beklemesin Nebahat ablamız, işte sesleniyor; Akaray, Aksaray, Aksaray… 

Saygılarımla...

Sağlıcakla Kalın ama Sevgisiz Kalmayın...