Bundan 800 yıl önce İngiltere’de , Derebeylerin öncülüğünde oluşan halk direnişi, İngiltere kralı John’a  1215 yılında  MACNA CARTA  diye anılan BÜYÜK FERMAN’I DAYATMIŞTI….

Halk adına hareket eden  derebeyler, şövalyeler ve onların silahlı güçleri, savaşmadan krala, vatandaşlara da belirli ölçülerde özgürlük tanınmasını ve her şeyin yasalar içinde çözümünü kabul ettirmek üzere  BÜYÜK SÖZLEŞME’yi  ortaya koymuşlardı….

Tarihte belki de ilk kez imzalanan bir sosyal demokrasi ve barış anlaşmasının ilk örneği idi Macna Carta….

ABD kurulurken de bu anlaşmadaki şartlardan büyük ölçüde yararlanılmıştı…

BÜYÜK SÖZLEŞME’nin ana fikri, “ KRAL YASALARDAN ÜSTÜN DEĞİLDİR….” İdi…

Ülkemizde 40 yıldır çözülemeyen, Kürt veya terör sorunu vardır…

Dış güçler bu konuyu alabildiğine istismar ediyor,  etmeye de devam edecektir….

ÖCALAN  YAKALANDIĞINDA !!!!

ABD Öcalan’ı Türkiye’ye teslim ettiğinde , daha uçaktayken Öcalan’ın dili çözülmüş, “Beni dış güçler kullanıyor, Türkiye neden kullanmıyor…Türkiye için her şeyi yaparım ….”  Diyordu…

Bu ifadelerden anlaşılacağı gibi, Türkiye’de KÜRT SORUNU değil, TERÖR SORUNU vardır…

Biz bu fırsatı iyi kullanamadık !!!! ABD Öcalan’ı asmayın demişti, kullanmayın dememişti…

Kapalı kapılar ardında konuştukları kamuoyuna iyice reklam edilerek duyurulabilmiş olsaydı ,onun bir lider değil, dış güçlerin ajanı olduğunu sağır sultan bile iyice duymuş olurdu !!!!

Elimizdeki malzemeyi iyi kullanamadık ve hayali bir lider yaratılmasına yardımcı olduk….

İŞİN İNSANİ BOYUTU…

Kürt halkını, terör grubundan ayrı olarak mütalaa edebilirsek, her ülkede olduğu gibi etnik bir yapı olarak değerlendirilmeleri gerekir….Onlar kendilerini farklı bir halk olarak görüyorlarsa, yapacak başka bir şey yoktur….Yapılacak tek şey, ayrı etnik yapıları, kimlik ve kişiliklerini rencide etmeden, aynı toplum içinde eşit koşullarda yaşatabilmektir…

Yunanistan’da, Bulgaristan’da, İran ve Çin’de soydaşlarımızın nasıl yaşamasını arzu ediyorsak, ülkemizde bin yıldır bir arada yaşayan etnik gruplara da ayni insani duygularla yaklaşmamız gerekir…

MİLLİ KOALİSYON

Terör sorununun veya Kürt sorununun kökünden ve adil olarak çözülebilmesi için, Meclis’te grubu bulunacak tüm siyasi partilerin katılımıyla, MİLLİ bir koalisyon kurulması, sağ duyu sahibi her vatandaşımızın samimi dileğidir diye düşünüyorum….

Türk’leri ve Kürt’leri savaştırarak Orta Doğu’yu kan gölüne çevirmek isteyen ve bu nedenle dış mihraklar tarafından yapılan yönlendirmeler, dikkate alınmamalı ve kendi sorunumuzu, kendimiz çözmeliyiz….

Oluşacak demokrasi platformu, adil bir çözüm üreterek, tüm uluslar için örnek bir sözleşme olmalıdır…

Her partinin eksik ve hataları olabilir, ama sağduyu sahibi olarak, bu zorluklar aşılmalıdır…

Demokratik  insan haklarının sağlanacağı, anayasal bir yapının oluşturulması, millet vekilini lider sultasından kurtaracak, gerçek demokrasiye adım olacak, yeni bir anayasa ve siyasi partiler yasası da oluşturulmalıdır….

Milli birliğimizi ve bütünlüğümüzü güvence altına  alacak yasalar da yeni anayasada gereği gibi yer almalıdır….