Yeni yıl, bitmeyen umutlar, hoş gel 2018.

Sosyal medyada beş yıl önceki ‘yeni yıl ‘ yazıma rastladım, elbette Önce Vatan Gazetemizin Web sayfasında arşivde tüm yazılarımız mevcut www.oncevatan.com.tr 

Okudum ve bugün de aynı düşünce ve dileklere sahip olduğumu gördüm, yazılarımız kalpten evrensel ve zamansız... 

Her yeni gelen yıldan mucizeler ve illa ki yeni başlangıçlar bekliyoruz ama önce değişime kendi içimizden başlamamız gerekmiyor mu? Ben kendi adıma ,geçen beş yılın ardından (bu yazıma denk geldiğim için onu baz aldım) , kişisel gelişimimde ve hayatın kazandırdığı farkındalıkla tekrarlıyorum, en büyük yolculuk kendi içimize yaptığımız yolculuktur. Bizim bakış açımız değişmezse, olayları geniş açılardan göremeyebiliriz. Yaşantımda deneyimledim ve çevremle hep paylaşırım, siz sevgili dostlarıma da aktarmak isterim; diyelim bir arzunuz, bir hedefiniz var, onun gerçekleşmesini çok istiyorsunuz... sizce bu şekilde, istediğiniz gelir mi? Emek vermeden olur mu? Eğer aklınızda ve yüreğinizde hiçbir soru işareti yoksa, tam anlamıyla hedefe kilitlenmiş istiyorsanız, bunun için de size düşenleri yaptıysanız ve sizin ve bütün hakkında hayırlıysa, göreceksiniz ulaşacaksınız emelinize. Allah diyor ki, ‘kulum elinden geleni yapsın çabalasın, sonra benden istesin’. Bir püf noktası da, gerçekten kalpten inanmanız, diyelim ev istiyorsunuz, gidin görün içinde gezin, sonra kendinizi o evde yaşarken hayal edin, belki ummadığınız bir çözüm aklınıza ya da karşınıza gelecek ve engeller kalkacak, istediğinize ulaşacaksınız, bu bir örnek, çeşitlendirmek size kalmış. Ben inanıyorum ki, kalbi sevgi dolu, iyi niyetli insanlar, yani iyiler hep kazanır. Tabii kazanmaya ne gözle baktığınızda önemli. Ben hiç maddiyatla ölçmedim hiçbirşeyi. Başarı da, belki birçok gerçek dostunuzun olmasıdır. Sizinle sevinen, sizinle üzülen, sizin iyiliğinizi isteyen gerçek insanların varlığıdır. Bu zamanda ve her zaman bundan daha büyük bir zenginlik düşünemiyorum. 

Dostlarım en büyük hazinemsiniz. Kalbinizin ekmeğini yeyin, tüm hayırlı dileklerimiz gerçekleşsin inşallah. Moral, sağlık herşeyden önemli unutmayalım. Sizleri seviyorum, mutlu yıllarımız olsun. 

Her pazartesi 11.30’da Busıness Channel Türk’te ‘Sağlıklı Papatyalar’ ile uzman doktorlarımızla, sizin için hazırladığım sağlık programını kaçırmayın. Tekrar için YouTube, takip için instagram tcfundaerman. Sevgilerimle.

Dip not: Dünya kaosa gitse de hızla, siz iç huzurunuzu kaybetmeyin. Her şey sizden başlar !