Kitap Dünyası

Hayvanlar Konuşuyor

Başarılı yazar Asuman Sarıtaç’ın yeni kitabı Hayvanlar Konuşuyor Nesil Çocuk Yayınları’ndan çıktı. Kitap tanıtım bülteninde : “ Bir dünya dolusu hayvan ile tanışmaya hazır mısın? Hayvanların ilginç olduğu kadar harika olan dünyalarına kısa bir yolculuk yapmaya ne dersin? Bu yolculukta neler mi öğreneceksin? Yavrusunu doyurmak için pembe süt salgılayan hipopotamdan, bir parçası kopsa bile tekrar yenilenen yunus balığına, dili koyu mavi olan okapiden, parlak çizgili gagasını bir bayrak gibi kullanarak uzak mesafelerden bile birbiriyle anlaşmayı başaran pafine, birçok hayvan ile tanışma ve ilginç özelliklerini öğrenme fırsatı bulacaksın. Yaşlı dünyamızın senin gibi canlılara karşı hoşgörülü olan, öğrenmeyi ve paylaşmayı seven, hayvanların sevgiye ve ilgiye ihtiyaç duyduklarını bilen çocuklara çooooook ihtiyacı var. Sakın Unutma! Tüm canlıları sevmek ve onların yaşama haklarına saygı göstermek çok erdemli bir davranıştır.” İfadeleriyle tanıtılıyor. Bir eğitimcinin kaleme aldığı bu başarılı eseri daha çok çocuğa okutmak çok önemli.

Yeni Medya Siyasal İletişim ve Dijital Demokrasi

DR. ÖVÜNÇ MERİÇ FERMANOĞLU, YENİ MEDYANIN SİYASET İLETİŞİMİ VE DEMOKRASİ ÜZERİNE ETKİLERİNİ KALEME ALDI

Öğretim Üyesi Dr. Övünç Meriç Fermanoğlu’nun kaleme aldığı “Yeni Medya / Siyasal İletişim ve Dijital Demokrasi” adlı kitap okuyucuyla buluştu. Kitapta, yeni medyanın siyasal iletişim yöntemlerini nasıl etkilediği, yeni medya ve demokrasi arasında nasıl bir ilişki kurulduğu ve katılımcı bir demokrasi için yeni medyanın nasıl kullanıldığına dair kuramsal tartışmalar yer alıyor.

İstanbul Şehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Medya ve İletişim Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Övünç Meriç Fermanoğlu’nun kaleme aldığı “Yeni Medya / Siyasal İletişim ve Dijital Demokrasi” kitapçı raflarında yerini aldı. Yeni medya, siyasal iletişim ve dijital demokrasi kavramlarına ilişkin temel bir başvuru kaynağı niteliğindeki kitap, Nobel Yayın Dağıtım etiketiyle okuyucuyla buluştu.  Yeni Medya ve İletişim Bölümü’nde dersler veren Övünç Meriç Fermanoğlu, kitabında yeni medyanın giderek yaygınlaşan kullanımının iletişim, siyaset ve demokrasi kavramları üzerinde neden olduğu değişimleri mercek altına alıyor. Kitapta yeni medya ve siyasal iletişim çalışmalarına dair farklı kuramsal yaklaşımlar temelinde çeşitli kavramlar tanıtılıyor. Övünç Meriç Fermanoğlu, yeni medya ve geleneksel medya arasındaki farklılıklar, siyasal iletişim kuramları, demokrasi ve yeni medya ilişkisi, dijital demokrasinin temel kavramları, dijital yurttaşlık ve siyasal katılımın dijitalleşmesi konularını akademik literatürdeki çalışmalar ekseninde açıklıyor.

Medya Dünyası

Kadın Hayattır

Başarılı ve güzel sunucu Duygu Özel Tapan’ın sunduğu Kadın Hayattır programı hafta içi her gün saat 10.00 ile 12.00 saatleri arasında woman tv ekranlarında. Programda kadınlar özel sağlık konuları , anne çocuk sağlığı ve tüm aileyi ilgilendiren genel sağlık konuları uzmanlar tarafından değerlendiriliyor. Hastalıklar ve tedavi şekilleri hakkında bilgi veriliyor. Duygu Özel Tapan’ın kendine özgü sunumu ile ekranlara taşıdığı Kadın Hayattır’ı mutlaka izleyin.

Ela Rumeysa Cebeci ile Gün Uyanıyor

Ekranların başarılı ve güzel habercisi Ela Rumeysa Cebeci artık tv100’de! Başarılı haberci her hafta sonu 07.00’de Ela Rumeysa Cebeci ile Gün Uyanıyor programı ile izleyicileriyle buluşuyor. Programda tüm gelişmeler canlı bağlantılar özel haberler Ela Rumeysa Cebeci’nin kendine özgü sunumu ile ekrana geliyor.

Ela Rumeysa Cebeci Kimdir ?

Ela Rumeysa Cebeci 31 Mayıs’ta İstanbul’da doğdu. İlköğrenim ve lisenin ardından Üniversite eğitimi için asıl yapmayı istediği iş olan medya ve iletişim eğitimine yöneldi ve Yeditepe Üniversitesi İletişim fakültesinden mezun oldu. Ayrıca yüksek lisans eğitimi aldı. Bu dönemden itibaren Nişantaşı Üniversitesi’nde Diksiyon ve habercilik dersleri de verecek olan Ela Rumeysa Cebeci aynı üniversitede doktora programına da başlayacaktır.  Ela Rumeysa Cebeci’nin sektöre girişi ise çok küçük yaşlarda oldu.  Daha lise döneminde radyo haberleri ve radyo programcılığıyla yaptı. Daha sonra habercilik mesleğini Trt1 Ana Haber’de editör ve muhabir olarak sürdürdü. Yeditepe Üniversitesi iletişim fakültesindeki lisans eğitimi süresince  çeşitli yerel, bölgesel, internet kanallarında sunuculuk deneyimleri yaşadı. Ekşi sözlük yazarlığı ile de büyük ses getiren Ela Rumeysa Cebeci bugüne kadar  çeşitli mesleki seminer, panel, zirve ve programlarda protokol sunumlarında sunuculuk ve moderatörlük  de yaptı.  Bir süre İstanbul Fm’de radyo programcılığı yaptı. Bahçeşehir Üniversitesi İleri Oyunculuk Yüksek lisansı yaptığı dönemde sinema filmi; tiyatro ve dizi setlerinde hem ekran önü hem ekran arkasında çalıştı. Aynı zamanda tezli master programını başarıyla tamamladıktan sonra ikinci bir master programına başladı ; bilgi üniversitesi ‘siyaset ve kültürel incelemeler programında haberciliğe dair oldukça kapsamlı tezli eğitime devam ettiği ikinci master döneminde ‘Tgrt Haber’  de Gece Haberleriyle haber spikerliği ne adım attı.. Başarıyla geçen 6 aylık gece haberlerinden sonra sabah programı Günaydın Türkiye’ye başladı,  Ela Rumeysa Cebeci daha sonra Yeni Gün haber kuşağında öğle saati haberlerini sundu. Son olarak Ela Rumeysa Cebeci tv100 haber kanalında her hafta sonu Ela Rumeysa Cebeci ile Gün Uyanıyor programını sunmaya başladı.  . Ela Rumeysa Cebeci bu mesleğe dair çok yönlü yeteneği , özgün sunumu , birikimi ve haberciliğinin yanında pozitif enerjisi , ışıltısı ve güzelliğiyle de dikkat çekmektedir. Tüm bu nitelikleriyle Ela Rumeysa Cebeci gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir.


Esra Yıldız’la Gün Sonu

Başarılı ve güzel haberci Esra Yıldız Gün Sonu programı ile hafta içi her akşam 23.00’da izleyenlerle buluşuyor. Kendine özgü haberciliği ve sunumu ile dikkat çeken Esra Yıldız’ın Gün Sonu programında güne dair tüm detaylar özel konular ve konuklar yer alıyor. Güne Dair her detayı Esra Yıldız’ın sunumu ile tüm ayrıntılarıyla öğrenmek istiyorsanız Gün Sonu’nu izleyin!

Esra Yıldız Kimdir ?

Esra Yıldız , 19 Mayıs’ta İstanbul’da doğdu. İlköğrenim ve lisenin ardından üniversite eğitimi için Yeditepe Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü tercih eden Yıldız bölümünü başarıyla tamamladıktan sonra asıl yapmayı istediği iş olan medyaya yöneldi. Bu alandaki saygın eğitim kurumlarından birisi olan Can ve Arsen Gürzap yönetimindeki Dialog İletişim Sunuculuk ve Spiker Kursu’ndan eğitim alan Esra Yıldız buradaki eğitimini de “pekiyi” derecesi ile başarı ile tamamladı. Bu başarısının da etkisiyle çeşitli haber kanallarında görev yapan Esra Yıldız birçok farklı kanalda çalıştı. Esra Yıldız’ın içeriğine ve konuklarına dair her detayı kendisinin hazırladığı Programlar da yaptı. Programlarında sağlık , kültür , sanat , moda, güncel haberler ve gazeteler başta olmak üzere hayata dair her şey yer aldı. İngilizce ve İtalyanca bilen Esra Yıldız bir süre tiyatro eğitimi de almıştır. En son olarak Yeditepe Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Alanında İngilizce Yüksek Lisans çalışması yapan ve Irak Türkmenleri ile ilgili tez yazan Esra Yıldız bu alanda doktora çalışmasına da devam edecektir. Yeditepe Üniversitesinin sözleşmeli hocası da olan ve beden dili diksiyon eğitimleri veren Esra Yıldız çok yönlü çalışmalarını sürdürmektedir. Esra Yıldız bu mesleğe dair yeteneği , çalışkanlığı , çok yönlü birikiminin yanında ışıltısı , pozitif enerjisi ve güzelliği ile de dikkat çekmektedir. Canlı yayınlanan programında sunum performansı ve her alana dair bilgisi ile de öne çıkan Esra Yıldız tüm bu özellikleriyle gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir.

Zeynep Solman Tv Yayında!

Başarılı ve güzel sunucu Zeynep Solman bu kez youtube kanalıyla izleyenleriyle buluşuyor. Ekranların en sevilen isimlerinden birisi olan Zeynep Solman youtube kanalında hayata dair her şeyi magazini gündemi kendine has üslubu ile yorumluyor. Şimdiden izleyenlerin büyük beğenisini kazanan Zeynep Solman’ın youtube kanalını mutlaka izleyin!

Zeynep Solman Kimdir ?

Zeynep Solman İstanbul’da doğdu. İlköğrenimini Lütfi Banat ilköğretim okulunda aldı. Henüz o yıllarda oyunculuk ve tiyatroya yöneldi. Terakki Vakfı Bünyesinde Deniz Gökçer’den uygulamalı Tiyatro / Drama eğitimi aldı. Liseyi Özel Şişli Terakki Lisesi’nde tamamladı. Ardından Dumlupınar üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü başarıyla tamamladı. Çok yönlülüğünü yaşamına da somut biçimde yansıtarak farklı alanlardaki başarısıyla öne çıktı. Bu eğitiminin yanı sıra asıl yapmayı istediği iş olan televizyon spikerlik ve sunuculuğa yönelik olarak bu alandaki saygın eğitim kurumlarından Başkent İletişim Bilimleri Akademisi’nden spikerlik ve sunuculuk eğitimi aldı. Ayrıca halen Beykent Üniversitesi Sinema Ana Sanat Dalı Sinema Tv alanından Yüksek Lisans çalışmasını sürdürdü. Zeynep Solman bu eğitim çalışmalarıyla birlikte mesleki yaşamına İngilizce öğretmenliği ile başladı. Bir süre sürdürdüğü bu işin ardından asıl yapmayı istediği iş olan radyo ve televizyon ve oyunculuk alanına yöneldi sırasıyla Trt1’de Şampiyon Eldiven , Genç Tv Advertorial , Showmax / showlife , hafta sonu star tv Çarkıfelek Trident, Uçan Kuş tv gibi kanallarda sunuculuk görevleri üstlendi. Albatros’un Yolculuğu sinema filmi ile Olasılıklar İçinde Aşk ve Akerdeon kısa filmlerinde oyuncu olarak yer aldı. Çok iyi derecede İngilizce bilen çeşitli çalışmaları nedeniyle hemen hemen tüm dünyayı dolaşan Zeynep Solman ayrıca Miss Model 2006 5.lik derecesiyle Turizm güzeli seçilmiştir. Zeynep Solman sunuculuk çalışmalarını yoğun biçimde sürdürmektedir. Zeynep Solman çok yönlü birikimi , bu mesleğe dair yeteneği , özgün sunum yeteneği gibi özelliklerinin yanında ışıltısı ve güzelliği ile de dikkat çekmektedir. Tüm bu özellikleriyle Zeynep Solman gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir.

Sanat Dünyası

Ümran Yıldırım’ın Eserleri Karma Sergi’de!

MERSİN'İN Tarsus ilçesinde Halk Eğitim Merkezi bünyesinde kurs gören öğretmen ve kursiyerler tarafından resim sergisi açıldı. Sergide başarılı sanatçı Ümran Yıldırım’ın da 4 eseri yer aldı. Başarılı sanatçının eserleri yoğun ilgi gördü. Sergi 5 gün sürdü. Mehmet Bal Resim Galerisinde hazırlanan resim sergisinin açılışına Kaymakam Yüksel Ünal, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin, Şube Müdürü Hasan Keskin, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Gürsoy, SGK Müdürü Süleyman Bilim, Sosyal Hizmetler müdürü Hüseyin Çelik, öğretmenler, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı. Kursiyerlerin 8 aylık el emeğinin sonucu olarak resimlerin sergilendiğini belirten Tarsus Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Gürsoy, açılışa katılan herkese teşekkür etti. Toplumsal yaşamda sanatın ve eğitimin büyük önem arz ettiğini ifade eden Gürsoy, sadece ekonomik kalkınmanın değil, her türlü sosyal ve kültürel kalkınmanın temelinde de eğitimin olduğunu vurguladı.

Kim Kimdir ?

Belfin Albal

Belfin Albal 26 Kasım Malatya doğumludur. İlköğrenimini İstanbul’da tamamlayan Albal babasının tayininden dolayı doğduğu kent Malatya’ya gelerek lise eğitimini burada tamamladı. Üniversite Eğitimi için İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin tercih ederek buradaki eğitimini başarıyla tamamladı. Belfin Albal’ın dansa olan ilgisi ise çok küçük yaşlarda başladı. Dansla ilgili ilk somut çalışmalarını ise Üniversite eğitiminin birinci yılında gerçekleştirdi. O günden bugüne dans çalışmalarını sürdüren Belfin Albal o günden bugüne en sevdiği şey olan dansı severek yapmaktadır. Bugüne kadar Türkiye genelinde pek çok etkinlikte sahnede yer alan Belfin Albal pek çok önemli konserde müzikle dansın birleşimini sağladı. Pek çok dans etkinliğinde de sahne aldı. Dansı ifade ederken bu sadece benim mutlu olmamı değil insanların da mutlu olmasını sağladığını belirten ve çok olumlu geri dönüşler aldığını söyleyen Belfin Albal aslında yediden yetmişe herkesin dansı severek izlediğini ve dans etmek istediğini ifade ediyor. Böylesi özel yeteneklerde ailenin önemine dikkat çeken Belfin Albal kendisinin başarısında ailesinin büyük rolü olduğuna değinerek ailelerin çocukları hangi sanata ilgi duyuyorsa onlara bu konuda ebeveynlerin destek olmasının çok önemli olduğunu dile getirdi. Bugüne kadar toplumsal duyarlılıkları da öne çıkan Belfin Albal kimsesiz hayvanlara yönelik ve hayvan haklarına yönelik çalışmalarda de yer almıştır. Etkinliklerinin büyük kısmında da sosyal sorumluluk projelerine destek veren Belfin Albal Latin danslarından tangoya her tür dansa dair hem  çalışmalar yapmakta hem de eğitimler vermektedir.  Belfin Albal çok yönlü dans yeteneği , bu alandaki birikim ve tecrübesi , kendine özgü dans özelliği gibi özelliklerinin yanında pozitif enerjisi , ışıltısı ve güzelliğiyle de dikkat çekmektedir. Belfin Albal tüm bu nitelikleriyle gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir. 

Sinema Dünyası

Yaprak Tüter “Kayıp Ruhlar”da

Başarılı ve güzel oyuncu Yaprak Tüter Kayıp Ruhlar filmi ile izleyici ile buluşacak. Korku gerilim türündeki filmin çekimleri Antalya’da gerçekleştiriliyor. Yönetmen ve yapımcılığını Serdar Bardakçı’nın üstlendiği Marla Yapım’ın filmi Kayıp Ruhlar filminde Yaprak Tüter’le beraber Afrikalı Ali , Mehmet Kefli , Koray İzitaş , Samet Nurullah Arslan ve Eylem Doğan rol alıyor. Tolga Savu’nun da yardımcı yönetmenliğini üstlendiği film güçlü kadrosuyla ses getireceğe benziyor. Çekimleri devam eden Kayıp Ruhlar’da Güzel oyuncu Yaprak Tüter’in performansı dikkat çekerken filmin gösterim tarihi önümüzdeki günlerde belli olacak.