Dünyanın en büyük mülteci akınına maruz kalan Türkiye'nin nüfus yapısı değişti. 4 milyona yakın Suriyeli tüm dengeleri alt üst etti. Kilis'in yüzde 95'i artık Suriyeli… İstanbul'da ise yaklaşık bir milyon Suriyeli yaşıyor. Üstelik bunlar sadece resmi rakamlar. Siz bu rakamlara  %20 ekleme yapın kaçak giren göçmenler mülteciler için…

Sayın Cumhurbaskanımız bizzat açıklıyor: Mevcut duruma göre toplamda Suriyeliler için Ülkemizce yapılan harcama 40 milyar Dolar ı  geçmişti Artık bu durumu Milletimizin kaldırma gücü yoktur.

Ortadoğu'daki kriz en çok Türkiye'yi etkiledi. Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) kapsamında sahneye konan kan ve gözyaşı ülkemize terör ve mülteci akını olarak da yansıdı. Türkiye son yıllarda tarihin en büyük mülteci istilasına uğradı.

Suriyeliler başta olmak üzere Irak, Afganistan, Pakistan gibi ülkelerden yaklaşık 4 milyon mülteci Türkiye'de bulunuyor. Resmi rakamlara göre ise Türkiye'deki mülteci sayısı 3 milyon 569 bin.Ortadoğu'daki kriz en çok Türkiye'yi etkiledi. Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) kapsamında sahneye konan kan ve gözyaşı ülkemize terör ve mülteci akını olarak da yansıdı. Türkiye son yıllarda tarihin en büyük mülteci istilasına uğradı.

Vahşi kapitalizmin ve emperyalizmin bir ülkede yaşayan insanları nasıl bölüp parçaladığı kardeşi kardeşe nasıl düşman ettiğimi hep beraber yasayıp gördük… Evlerini topraklarını terk edip başka ülkelere sığınmak zorunda kalan mülteciler aynı zamanda sığındıkları ülkelerinde başına bela olmakta o ülkelerinde ekonomilerini ciddi biçimde olumsuz etkilemektedir.

Suriyeliler başta olmak üzere Irak, Afganistan, Pakistan gibi ülkelerden yaklaşık 6 milyon mülteci Türkiye'de bulunuyor. Resmi rakamlara göre ise Türkiye'deki mülteci sayısı 4 milyon. İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Suriyelilerin il il dağılımını açıkladı. 81 ildeki durumun ortaya konduğu istatistiklerde çapıcı sonuçlar yer alıyor.

En dikkat çekici sonuç ise Kilis'ten geldi. Suriye tarafından atılan roketlerle onlarca kişinin hayatını kaybettiği Kilis, kelimenin tam anlamıyla Suriyeli istilasına uğradı. Göç İdaresi Genel Müdürlüğü verilerine göre kent nüfusunun yüzde 95'i Suriyeli.

Resmi rakamlara göre kentin nüfusu 130 bin 825. Bu nüfusun 124 bin 481'i ise Suriyeli. Geriye ise sadece 6 bin 344 kişi kalıyor.

Yüzde 95 gibi ezici çoğunluğu Suriyeli olan Kilis'e ait rakamlar tersten okunduğunda çarpıcı bir sonuç daha ortaya çıkıyor. Bu da Kentteki Türk vatandaşlarının tamamına yakının bölgeyi terk ettiği gerçeği.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre 2016 yılı nüfusu 128 bin 781 olan Kilis'te sadece 6 bin 344 Türk vatandaşı kaldı. Bu da kentin yüzde 95 oranında göç verdiğini ortaya koyuyor.

İstanbul'da BİR milyon Suriyeli yaşamakta

Suriyelilerin 3 büyük ildeki oranlarına gelince. Yoğunluk İstanbul'da. İstanbul'da 879 bin 555 Suriyeli bulunuyor. Bu rakam kent nüfusunun YAKLASIK yüzde 5.24'üne denk geliyor. Ancak BİR milyona yaklaşan oran Türkiye'de en çok Suriyelinin İstanbul'da olduğunu ortaya koyuyor.

Başkent Ankara'da ise 173 bin 198 Suriyeli var. Bu rakam kent nüfusunun yüzde 2.37'sine denk geliyor. İzmir'de ise 208 bin 888 Suriyeli var. Bu da İzmir nüfusunun yüzde 3.58'ini oluşturuyor.

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü verilerine göre Suriyeliler Güneydoğu ve Akdeniz'de daha yoğun olarak bulunuyor.

SURİYE İnsan Hakları Gözlemevi’ne göre son 24 saatte çoğunluğu güney ve güneydoğu bölgelerde olmak üzere İDLİB’de BİR ÇOK hava ve kara saldırısı düzenlendi. Saldırılarda 72 kişinin hayatını kaybederken onlarca kişi de yaralandı.

Saldırıların çoğunluğunun hemen Türkiye'nin güneyinde yer alan  İDLİB in güneyindeki Maaret Al Numan kasabasına düzenlendiği belirtilirken, büyük kısmı bu kasabadan olmak üzere binlerce kişinin güvenli bölgelere doğru hareket ettiği bildiriliyor. DHA son 5 günde 50 bin kişinin, Anadolu Ajansı ise en az 80 bin kişinin göç ettiği bilgisini aktarıyor. Büyük bir kısmı Türkiye sınırına yakın bölgelere gidiyor 

Yerel kaynaklar göç edenlerin çoğunlukla Türkiye sınırına yakın bölgelerdeki kamplara ve zeytinlik alanlara doğru kaçtığını söylüyor. Bir kısım Suriyelinin ise önceden göç etmiş akrabalarının yanına, bazı küçük grupların da Afrin bölgesine gitmeye çalıştığını bildiriliyor.

Türk Milleti misafirperverdir yemez, yedirir. Giymez, giydirir. Bu asil millet emeklisine işçisine emekçisine vermediklerini kardeş kavgasına düşmüş Suriyelilere vermiştir.

Dileğimiz odur ki tez zamanda Suriyeliler barış huzur ve istikrar içinde yaşam alanlarının oluşturulduğu Suriye topraklarına ve vatanlarına dönerler.