UMUTLA HOŞ GEL 2022
Bugün masamın başına, yeni yıl dileklerimi köşemde değerli okuyucularıma ithaf etmek adına; mutluluk dolu, esenlik dolu ve şans dolu bir yıl dileyerek klavyenin tuşlarına vurayım BİSMİLLAH diyerek. Böylelikle yeni yıla ilk adımı atmış olalım. Yeni yıla bütün coşkumla sevincim ile KELAMIM şudur! Usulden değil, içimden gelen o deli yaşama sevincim İle yeni bir yıl yazısı yazmak istedim. Acısıyla, tatlısıyla, iyisiyle, kötüsüyle, hüznüyle, mutluluğuyla koskoca bir yılı (2021) geride bıraktık. El ele birçok güzel işlere imza attık. Yeni insanlar tanıdık.  

Yeni yılda öncelikle sağlık diliyorum (SAĞLIK SAĞLIK SAĞLIK).  

Muhteşem bir 2021 geçirdim diyenlerdenim. Arındım temizlendim. Her attığım adım bana yeni bir ivme ve ileriye bakış açımı netleştirecek sağlam bir yol gösterici oldu. Kendi hayatımı yaşadığımı zannedişlerim çok oldu. Çevremin bana sunduğu hayatı yaşamayı bırakarak kendim olabilme çabasına girdim. Güvenli limanlardan çıkmak, zincirlerime elveda demekle mümkün olabildi. Vazgeçebilmenin zor ama bir o kadar da şart ve güzel bir direniş olduğunu öğrendim. Kendi başıma yapabileceklerimin devasa büyüklükte olduğunu gördüm. Aile kavramında ise çekirdek ailemi koydum hayat yolumun ortasına. Diğerlerini ise büyük olana değil adam olana saygı duyarım dedim sildim. Zirve zırva meselesi…  
Kendimi tamamıyla bir işe, bir olaya adayıp diğer rollerimi hiç aksatmadım. Ama öyle roller oynadım ki, asıl BEN’i arayıp bulmakta zorlandım. Bu nedenle, ne yaşarsam yaşayayım kendimden caymamam gerektiğini öğrendim. Herkese sarılırken dönüp bir de sıkı sıkıya kendime sarıldım.
 Ve şunu bilir şunu söylerim; yeni yıldan ne bekliyorsanız, önce inanmak gerek. İnanın ki umudunuzun peşinden koşabilesiniz. Yaşadığımız tüm güzellikleri içinize kondurup, olumsuzlukları bir nebzede unutabileceğiniz ve yepyeni umutlarla merhaba diyebileceğiniz güzel bir yıl olsun 2020. Hayata dair tecrübelerinizi kat kat artacağını düşünerek kollarımızı kocaman açalım. Yeni umutlara, yeni heyecanlara, yepyeni güzelliklere merhaba demek için; daha çok sevmek ve sevilmek, daha çok umutlanmak için…  Bu yeni yıl, hepimizin yılı olsun hedeflerimize başlamamız adına. Kendimizle, geleceğimizle, sağlığımızla ve sevdiklerimizle ilgili olarak en çok yapmak istediklerimizi düşünce süzgecimizden geçirip uygulamaya koyalım inşallah birer birer. Yılmadan, bıkmadan, azimle, sebatla ve inançla. Mesela çok mu hastasınız, hiç durmadan bir yerleriniz mi ağrıyor, Artık gözleriniz ne uzağı, ne yakını göremez mi oldu, ya da gözlüğe mi düştünüz? İş hayatınızda, evinizde sokağınızda kendinizle mi geçinemiyorsunuz? Okulunuzda da işler bir türlü yolunda gitmiyor mu? Her şeyi canınız istiyor yapmak, istiyorsunuz ama hala yapamıyor musunuz? Ya da yapmak mı istemiyorsunuz? Sevdikleriniz uzağınızda, sevmedikleriniz burnunuzun dibinde mi? Dost bildiklerinizden afili bir kazık mı yediniz? Kendinizden çok başkalarını mı düşünüyorsunuz? Tamam, işte say say bitmez yalnız değilsiniz hepiniz bendensiniz… Bu satırları yazarken çok güldüğüm doğrudur. Boş verin artık bunları bitmez bitmeyecek bu dertlerin sırası.

Geçenlerde çok güzel bir yazı okumuştum diyordu ki ”Bugün başımıza gelenler dün düşündüklerimiz, yarın başımıza geleceklerse bugün düşünmekte olduklarımızdır.” Ondan sebeptir ki beyninizde olumsuz her ne varsa bir köşeye atıp; olumlu ve anlık düşünerek, hayatımıza hep güzellikleri çağırın içinizdeki deli yaşama sevinçlerini hiçbir zaman yitirmeyin. Değerli üstad Şems-i Tebrizi: "Hakk’ın karşına çıkardığı değişimlere direnmek yerine, teslim ol. Bırak hayat sana rağmen değil seninle beraber aksın. Düzenim bozulur, hayatımın altı üstüne gelir diye endişe etme. Nereden biliyorsun hayatın altının üstünden daha iyi olmayacağını” Demiş… Ne muazzam satırlar… 2020 yılında neşeniz, sağlığınız, azminiz, duanız, mutluluğunuz ve huzurunuz eksik olmasın. Herkese umutlarının peşinden umutla koşabilecekleri, sevdiği şeylere ve kendine vakit ayırabilecekleri güzel bir yıl diliyorum. Siz çok kıymetlisiniz sizden başka bir tane daha yok! Nice güzel yıllara...
Sevgi, selam, mutluluk ve Huzur ile…  
Hoş gel(din)2022…