Medya Dünyası 

Esra Kavrukkoca ile Konuşu-Yorum 

Her pazartesi saat 14.00 canlı yayınlanan Esra Kavrukkoca ile Konuşu-Yorum programı Tr35 ekranlarında. Esra Kavrukkoca programın yapımcısı ve sunucusu. Konuşu-Yorum kültür sanat, aile , eğitim ,sağlık hayatın içinden her şeyin konu edildiği ve değerli konukların ağırlandığı bir program. İzleyici tarafından çok beğenilen ve izlenen bir program. Esra Kavrukkoca aynı zaman da Doğulu Müzik Bale ve Eğitim kurumlarında şan  dersi vermeye devam ediyor. Bunun yanı sıra bireysel ve kurumsal nefes atölyeleri kişisel gelişim seminerleri veriyor . Bir yandan da konser çalışmaları devam ediyor şuan Kavrukkoca  sürpriz bir konser projem hazırlıyor . Özel hayatında da özel günler yaşayan başarılı ve güzel sunucu antikaci ve koleksiyoner Barbaros Engin ile nişanlandı. Esra Kavrukkoca ile Konuşu-yorum her pazartesi saat 14.00’da TR 35’te.

Deniz Gönen Özdemir’den Sinemaya Dönüş Sinyali 

Dün gece Kanyon’da gerçekleşen Yönetmenliğini Aziz Özuysal’ın yaptığı “ Yasaklı Köy “ isimli galaya oyuncu ve sanatçı Deniz Gönen Özdemir eşi Ali Özdemir’le beraber katıldı.  Arkadaşlarına şans dilemek için geldiğini , belirten oyuncu , güzel bir iş yapmışlar bereketli olsun sinemamıza bolca yeni iş gerekiyor diyerek yakında beyaz perdeye tekrar döneceğinin de sinyalini verdi.  “Korku filmlerini özellikle seviyorum ve Türk korku filmleri gerçekten korkutuyor bu işte dünyada en iyilerden biriyiz , ayrıca Eşimi ikna ettim , benden ayrı kalmak istemiyordu ama birkaç Senaryo okuyorum.  Kısa zamanda güzel işlerle karşınıza çıkabilirim. Sinema büyük bir tutku ve insan özlüyor ayrı kalmak çok zor” dedi

Sevban Durmaz 

Sevban Durmaz İlköğrenim ve liseyi Ankara'da, lisans eğitimini ise Konya'da tamamladı. Lisans eğitimi boyunca Konya'da yerel medyada farklı departmanlarda çalıştı. Haber muhabirliği, haber seslendirme, haber spikerliği, radyo sunuculuğu ve çok sayıda özel etkinlikte ve protokol töreninde sahne sunuculuğu yaptı. En küçüğü 200 kişilik, en büyüğü 15.000 kişilik olmak üzere birçok kez sahne sunuculuğu yapan Sevban Durmaz  Lisans eğitiminin ardından ulusal ve yerel kanalların yanı sıra ajanslar ve radyolarda da çalıştı. Lisans eğitiminden önce 4.5 yıl buz sporlarıyla, sonrasında 2.5 yıl vücut geliştirme sporuyla ilgilendi. Son dönemlerde doğa sporları, otomobil sporları(klasik otomobil tutkunudur), klasik Türk- İslam el sanatları ( tesbih sanatı ve ebru ve hat sanatı) ve Klasik Türk musikisiyle ilgilenmektedir. Boş zamanlarında sanat galerisi gezmekten keyif almaktadır.  Küçük bir hün-ühat, ebru ve tesbih koleksiyonu var…(aldığı eserlerde koleksiyon etmenlerine dikkat etmektedir) ; dolma kalemlere de ilgisi olan Sevban Durmaz izleyenlerinden bu konuda hep olumlu geri dönüş almaktadır… Sevban Durmaz yayına çıkarken kravat ve takım elbisesiyle kaleminin uyumlu olmasına dikkat etmektedir. Yine boş zamanlarında kaliteli bir kahve eşliğinde 1-2 satır bir şeyler yazmak yoğun gündemde zihnini dinlendirmektedir. Sevban Durmaz Şu an bengütürk tv'de gece spikeri olarak çalışmaktadır.Yayın öncesi kanalın sorumluluğunu üstlenen Sevban Durmaz haberlerin bir kısmını kendi yazıp kendi seslendirmektedir… Bunların yanı sıra son dakika gelişmelerinde ilk refleks kendi inisiyatifinde olmaktadır. Yayınları gece 23’ten 01’e kadar sürmektedir… yayın sırasında da gelişmeleri takip edip en doğru ve en kısa sürede izleyenlerle paylaşmaktadır. Sevban Durmaz Boş vakitlerinde yeni yerler keşfederek iyi yemek yapan mekanları keşfeder ve ailesiyle birlikte vakit geçirir. Sevban Durmaz Kendini haber alanında tam manasıyla donatıp, mesleğinde duayen bir haberci olma gayesi taşımaktadır. Sevban Durmaz mesleğindeki yeteneği , çok yönlü birikimi kendine özgü sunumu gibi özelliklerinin yanı sıra pozitif enerjisiyle de dikkat çekmektedir. Sevban Durmaz tüm bu nitelikleriyle gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir.

Çiğdem Balvan Halkla İlişkiler Müdürü Oldu 

Ekranların çok sevilen başarılı ismi Çiğdem Balvan televizyon ve medya dünyasındaki çalışmalarına ara vererek Halkla İlişkiler Müdürü oldu. Çiğdem Balvan 12 yıldan beri Çerkezköy’de faaliyet gösteren Mehlika Derici güzellik ve estetik merkezi’nde halkla ilişkiler müdürü olarak göreve başladı. Buradaki görevi tam olarak müşteri memnuniyetini sağlamak olan Balvan bununla beraber cilt analizleri yaparak kişiye özel paketler oluşturmaktadır.  Kurumun tüm görüşmelerini gerçekleştiren ve bir de kampanyaları belirleyen Çiğdem Balvan’ın Halkla İlişkiler Müdürlüğünü Üstlendiği Mehlika Derici Güzellik ve Estetik Merkezinde cilt bakım uygulamaları, lazer epilasyon , ipek kirpik kaş Laminasyon dudak vitamini gençlik aşısı dudak pigmentasyon gibi işlemler gerçekleştiriliyor. En çokta ilgi gören pudralama tekniği ile kalıcı kaş uygulaması Burada görev almaktan dolayı gururlu ve mutlu olduğunu belirten Balvan bu mutlulukta Mehlika Derici Estetik ve güzellik merkezinin işinde gerçekten çok iyi olmasının önemi büyük. Burda gerçekten bu alandaki çok saygın bir kurumdan bende çok şey öğreniyor ve bilgi birikim sahibi oluyorum diye konuştu.  Kendi bilgisine ondan öğrendiklerini de katınca büyük bir enerji ortaya çıktığını belirten Balvan Mehlika Derici’nin sektördeki 13 yıllık tecrübesini de arkama alarak Çerkezköy’de en çok rağbet gören güzellik merkezi olduk. Kapılarımızı her gün daha da çoğalan yeni danışanlarımıza açmaktan büyük mutluluk duyuyorum. İşimin en çok sevdiğim tarafı da salonumuzdan mutlu taburcu olan danışanlar. Onların yüzündeki gülümsemeyi ve memnuniyeti gördükçe işime olan bağlılığım daha da çok artıyor. Diye konuştu. Çiğdem Balvan televizyon ve medya dünyasındaki yenilikçi interaktif çalışma stilini Halkla İlişkiler alanıyla bu yeni kurumuna da aktarmış durumda. Ayrıca tam da güzellik ve estetiğin merkezinde yine şıklığı ve güzelliğiyle de dikkat çekiyor. Çiğdem Balvan Halkla ilişkiler alanında da başarısıyla adından daha çok söz ettirecek.

Kitap Dünyası  

A-71

Yüzbinlerce okurun kalbini fetheden İskender Pala’nın yeni kitabı  A-71 Kapı Yayınları’ndan çıktı. Yıl 2023, Sina Çölü’nde bir uçak düşer. Yolculardan bazıları son derece gizli ve esrarengiz ilişkiler ağının parçasıdır. Bölgeyi yeniden şekillendirmek isteyen kimi okültist ve evanjelik üst akıllar, dijital ağların patronları, güç odaklarına bağlı insan hakları dernekleri, medya aktörleri, terörist örgütler ve coğrafyanın savrulan insanları, gençler, bebekler…Bu roman, değişmekte olan ve daha da değiştirilmek istenen dünyanın gelecek kodlarını, nano teknolojinin hakimiyeti ile kalbi arasında sıkışmış bir delikanlının kaderine kilitleyen nefes nefese bir hikâye; A-71’in hikâyesi. Viyana Kuşatması’ndan 2071’e uzanan bir macera.İskender Pala’nın her zamanki yetkin kaleminden…

CEZA

FERDINAND VON SCHIRACH’a ait CEZA isimli kitap Alfa Kitap’tan çıktı.  Çeviren: Firuzan Gürbüz Herhold

BİR CEZA AVUKATINDAN GERÇEK HİKÂYELER

Ferdinand von Schirach, Ceza kitabında on iki davayı ve bu davaların belirlediği on iki kaderi anlatıyor. Suç  kitaplarında olduğu gibi, insan kaderini belirlemenin ne kadar güç olduğunu, “iyi” ve “kötü”nün kararını vermekte ne kadar aceleci davranıldığını ve bunlardan doğan sonuçları gösteriyor. Yazar suçluları yargılamıyor.Aksine mesafeli bir dinginlikle ve büyük bir empatiyle; yalnızlığı, tuhaflığı, mutluluğu ve başarısızlığın peşinde koşmayı anlatıyor. “Ferdinand von Schirach'ın en dar alanda bile çelişkileri kavrama ve büyük duygular barındıran alanları birkaç kelimeyle tasarlama yeteneği beni tekrar tekrar şaşırtıyor. Metinlerini bu kadar eşsiz kılan, duygusallıktan uzak doğruluk ve olağanüstü insancıl empatinin biraradalığı karşısında tekrar tekrar gözyaşlarına boğuluyorum.”

–Michael Haneke

    

Yeni Bir Aşk 

İPEK ONGUN’un  Yeni Bir Aşk adlı romanı Artemis Yayınları’ndan çıktı. Gençler için kaleme aldığı romanları, kişisel gelişim ve yaşama kültürü kitaplarıyla nesillerdir hem gençlere okuma sevgisini aşılayan hem de aileleriyle iletişimlerinde yol gösterici bir köprü kuran İpek Ongun’un yeni romanı Yeni Bir Aşk raflarda yerini aldı. “Bir Genç Kızın Gizli Defteri” serisinin on üçüncü ve son romanı olan Yeni Bir Aşk, yazarın diğer romanları gibi sürükleyici hikâyesiyle gençlerin sorunlarını anlama, onlara sosyal, kültürel ve duygusal anlamda yol gösterme, ailelerine ise genç neslin bakış açısından görebilmeyi hatırlatma açısından benzersiz bir koleksiyonu tamamlıyor.  Yeni Bir Aşk’ta annesi Serra gibi yaşadığı her sevinci, üzüntüyü, heyecanı günlüğüyle paylaşan Selin artık bir lise öğrencisi. Çeşme’de geçirilen neşeli tatilin ardından yıllardır tanıdığı arkadaşlarının bildik, güvenli ortamından çıkıp yeni bir sınıfta, bilmediği öğrencilerle başladığı okul yılı onu başta tedirgin etse de ufukta içini kıpır kıpır eden ihtimaller de yok değil. Olgunluğu ve dürüstlüğü sayesinde hem yeni arkadaşlar edinen hem de ailesinin güvenini kazanan Selin yine doğaya, hayvanlara ve insanlara faydası olacak işler yapmanın, farkındalık oluşturmanın peşinde. Tabii arada hayal kırıklıkları, kalp çarpıntıları ve gelecek planları her genç kız gibi onun da kafasını karıştırıyor. Ancak okulun sonunda yolunu gözleyeceği büyük sürpriz onu bekliyor. 

Altyazı

Philippe Sollers’in ALTYAZI adlı eseri Alfa Yayınlarından çıktı  Çeviren: Burçak TargaçPhilippe Sollers’in yeni romanı adeta “yeni çağda nasıl hayatta kalınır” elkitabı… Yazar bizleri tarihin efsanevi karakterlerinin portreleriyle buluşturuyor: Victor Hugo’dan Melville’e, Roosevelt’ten Robespierre’e, Nietzsche, Konfüçyüs, Tao, Mallarmé, Monet, Manet, Guénon, Céline’e dokunan tanıklıklar… Sürekli hareketli görüntüler misali peşpeşe sıralanan bölümler ve o görüntülere eşlik eden altyazılar … dijital dünyanın giderek mahvettiği okuma eylemini gerçekten keyifli kılıyor. “Yaşamayı bilmek için okumayı bilmeli, Okumayı bilmek için, yazmayı bilmeli,Yazmayı bilmek için, ölmüş olmayı bilmeli.” Bu kitabı yazarken zaman kazanıyorum, sizin de okurken kazandığınız üzere. Bulduk birbirimizi. En sonunda öğrenilecek bir sürü şey içeren bir roman! Tüm o alışılmış psiko-sekso-sosyal furya içinde,  size de değişiklik olacak!  Ph.S.