Medya Dünyası

HAYATIN İÇİNDEN LİDER HABER EKRANLARINDA

Eylül Ayça Karakuş'un hazırlayıp sunduğu "Hayatın İçinden" programı Antalya’nın yeni kanalı  Lider Haber ekranlarında izleyicisiyle buluştu. Antalya’ nın yazarlarını konuk alan Karakuş, Hayatın İçinden programında önemli isimleri konuk ediyor. Eylül Ayça Karakuş Lider Haber'de "Hayatın İçinden" programı ile farklı meslek dallarından konuklarının bilgisine başvurarak siz değerli izleyicilere  eğlenceli, faydalı ve bilgili saatler armağan etmeyi hedefleyen Eylül Ayça Karakuş, yayınının hayata geçmesini şu sözleriyle açıkladı: Yolu ve gönlü kitaplardan geçen herkese sevgi ve saygılarımla merhabalar. İki kitap yazmış biri olarak, kitapların okuyucusuyla buluşmanın ne kadar kıymetli olduğunu biliyorum. Antalya’nın yeni kanalı Lider Haber ekranlarında yeni bir yolculuğa çıkmanın heyecanını yaşıyorum. Bu programda en büyük amacım evinde, iş yerinde bizleri izleyen seyircilerimize farkındalık oluşturmak. İstiyorum ki günümüzde kitap girmemiş ev kalmasın. Annelerimiz,, babalarımız, çocuklarımız ve gençlerimiz hayatlarına kitapları dahil etsinler ve kitap okumayı alışkanlık haline getirsinler. Yayına aldığım yasar arkadaşlarımın desteği ile keyifli süren kaliteli bir saatlik program çekimi ile Lider Haber izleyicileriyle buluşuyoruz. Ayrıca programda sadece kitaplar ve yazarlar değil, topluma ışık tutan tüm değerli dostlarımıza yürekten davetim vardır.  Hayat bazen keşke yerine iyi ki diyebilmektir. İşte tam o anı yakalamak istiyorum. Programı sunarken izleyicilerimize karşı olan sorumluluğumu asla unutmuyorum ve her program, bir önceki programdan daha iyi olabilmek için canla başla çalışıyorum.  Dilerim uzun soluklu bir yayın serüveni olur ve topluma faydalı olan çalışmalarla Lider Haber ekranlarında her hafta dostlarımızla birlikte oluruz.  Hayatın İçinden programı, Pazar günleri saatler 15.00 gösterdiğinde farklı konuklar ve konularıyla Lider Haber ekranlarında sevenleriyle buluşmaya devam edecek.

Yazarlar Konuşuyor

YAZARLAR KONUŞUYOR programı, “Sınırsız Yazarlar Birliği Derneğinin” katkılarıyla yayınevlerinin, yazarların; sorunlarını, gelişmeleri, talep ve beklentilerini her hafta farklı bir yazar ve yayınevi imtiyaz sahipleriyle sıcak bir ortamda edebiyat söyleşilerinin yapıldığı bir programdır. Yazarlar Konuşuyor programıyla geniş kitlelerin kitaba ve kitap okumaya yönelik alışkanlıklarının düzeltilmesi, toplum nazarında edinilmiş önyargıların kırılması, okumayı sevdirmede “farkındalık” oluşturmak hedeflenmektedir. Edebiyatın farklı alanlarında eserler veren yazarlara ulaşarak, yazma serüvenini ve eserleri izleyicilerin bilgisine ve ilgisine sunarak, hem edebiyat dünyasındaki gelişmeleri hem de yeni yazar ve yayınevlerini tanıtmak program hedeflerindendir. Çıkılan bu yolculukta “uzun soluklu bir serüven” amaçlanarak, edebiyatla çerçevelenen program, yazma hevesinde olan yeni yazarlara kılavuzluk ederek, onların yazma hayallerinin gerçekleşmesinde de ön ayak olacaktır. YAZARLAR KONUŞUYOR programı, her hafta Salı günleri Aysel Raife Akkanat’ın moderatörlüğünde UNİ TV’nin youtube kanalından yayınlanmaktadır.  

Rus-Türk KÖPRÜ/MOST resim sergisi açıldı

16 Türk-Rus Genç Sanatçı, Bağımsız Sanat Vakfı’nda düzenlenen KÖPRÜ/MOCT sergisinde bir araya geliyorlar. Sanatseverler 22 Ocak’ta açıldı ve isteyenler sergiyi 8 Şubat’a kadar izleyebilecekler. İki ülkenin  kendi kültür köklerinden gelen farklı dinamik ve estetik bakışlarını, dünya sanatının bugünkü penceresinden geçirerek oluşturdukları renkli gökkuşağı tayfı, izleyicilere görsel bir şölen sunuyor. Farklı boyut ve teknikteki çalışmalardan oluşan sergi açılışında , Türk sanatçılarla birlikte Stieglitz St.Petersburg Sanat Akademisi  kökenli Rus sanatçılar hazır bulunacak.

Serginin küratörlüğünü Ahmet Özel, sergi koordinasyonunu Aygül Okutan yapıyor.

Sergiye Türkiye’den Abdullah Güler, Berna İnan, Buket Efe, Emre Tura, Fırat Duman, , Sabriye Hatipoğlu, Şeyma Kaya, Rusya’dan Anastasya Mirmoviç, Maks Kaşin, Anastasiya Salimzyanova, Viktoriya Panina, Anastasiya Sizova, Arina Dekker, Ada Morozova, Anastasiya Smolyakova, Anastasiya Uspenskaya.

Rusya Federasyonu İstanbul Başkonsolosluğu projeye destek oluyor. 

Sergiye Lukoil Türkiye firması sponsorluk katkısı sağlıyor.

 Adres: Bağımsız sanat vakfı sanat galerisi . Hobyar mah, Ankara cad. N:3 ; Cağaloğlu. Eminönü/ İstanbul .

Kitap Dünyası

DEKORATÖR

BORİS AKUNİN’in DEKORATÖR adlı eseri Alfa Yayınları’ndan çıktı. Rusçadan Çeviren: Turgay Yıldız

BİR ERAST FANDORİN ROMANI

Erast Fandorin, Karındeşen Jack’in Moskova’nın kenar mahallelerindeki acımasız ve insanlıkdışı suçlarını herkes için sona erdirmek amacıyla sahnede. Tüm serinin en karanlık romanı Dekoratör’de, cinayetlerin tüyler ürpertici ayrıntıları incelikle işleniyor, mezarlıklar ve morglarda katilin izi sürülüyor. Fandorin’in yöntemleri, bu vakada da ona eşlik eden yardımcısı Anisi’nin araştırmalarıyla değişiyor. Katilin sözde dini sanrılar içinde kıvranan sapkın zihni, insan vücudunun güzelliğini dünyaya sergilemek için türlü oyunların dekorunu hazırlıyor.

MAÇA  VALESİ

BORİS AKUNİN’in MAÇA VALESİ adlı eseri Alfa Yayınları’ndan çıktı.  Rusçadan Çeviren: Doğan Çadıroğlu

BİR ERAST FANDORİN ROMANI

19. yüzyıl Rusya’sının sıradışı dedektifi Erast Fandorin zorlu bir düşmanla karşı karşıyadır. Devletin ileri gelenlerini, Moskova sakinlerini, hatta yeraltı dünyasının liderlerini dolandıran Maça Valesi’nin peşine düşmek bir dizi tuhaf macerayı beraberinde getirir.Fandorin ve yeni yardımcısı talihsiz Anisi Tülpanov, son derece zeki olan Maça Valesi’ne meydan okuyabilmek için en az onun kadar kılık değiştirmek zorunda kalırlar

Gürkan Şef’in ünlü burgerleri bir kitapta toplandı

Alfa Yayınları’ndan çıkan Gürkan Şef ‘in Ünlü Burgerleri 7’den 70’e herkesin sevdiği hamburgerleri evinizde yapma ailesine ve sevdiklerine daha sağlıklı bir şekilde yapabilmemiz için tüm sırları veriyor.Kitabın ilk bölümünde doğal katkısız burger ekmeklerinin tarifini bulacaksınız. İkinci bölümünde ise birbirinden leziz sosların tarifi yer alıyor. Köftelerin ve yancıların tarihleri de kitabın üçüncü bölümünde yer alıyor.Son bölümde ise Gürkan Şef’in oluşturduğu burger kombinlerini bulabilirsiniz.          

Arka Kapak…

“Yaptığım iş, benim için bir tutku... Bu tutku; bütün hayatımı çevreleyen ve her sabah gözlerimi açtığımda ne kadar şanslı olduğumu anlamama sebep olan bir kavram benim için… Şimdi yine sizlere tutkuyla yaptığım işimin öznesi olan birbirinden lezzetli tarifleri evinizde ailenize ve sevdiklerinize daha sağlıklı bir şekilde gönül rahatlığıyla yapabilmeniz için tüm sırları veriyorum. Hadi o zaman... 7’den 70’e herkesin severek yiyeceği burgerleri yapmaya başlayalım! “

Hatıraların Evi

Günümüzde Aile

“Aile, bugünün küçük anlarını yarının paha biçilmez hatıraları kılan simyadır. Hatıralar hikâye edilir ve insan en çok ‘iyi bir hikâyeyle’ ısınır.”  KEMAL SAYAR  Hatıraların Evi   Günümüzde Aile kitabı Kapı Yayınlarından çıktı. Ev, dünyaya kök saldığımız yerdir. Sorgusuz sualsiz kendimiz olabildiğimiz yer... Aile ise “kalpsiz bir dünyada son sığınak”tır; şefkatin son kalesi. İnsan kimliği hatıralarla oluşur. Aile bu bakımdan hatıraların evidir. Bir evi “yuva” yapan da budur.Ancak şimdilerde herkesin aklı karışık… Bir “ahlaki panikler çağı”nda yaşıyoruz: Eyvah, aile elimizden kayıp gidiyor mu? Çocuklarımız hiç de bizim çocukluğumuzu hatırlatmıyor, yoksa onlara kötü bir şey mi oldu? Anne ve babalarda sürekli “Bir şeyler yanlış mı gidiyor?” hissi, hatta “yeterince iyi olamama” kaygısı…Kemal Sayar, Hatıraların Evi– Günümüzde Aile ile bu akıl karışıklığını bir nebze hafifletmeye çalışıyor. Sorulara ve cevaplara ışık tutan bu kılavuz kitap, evden yuvaya giden yolu aydınlatıyor.

Öteki İstanbul - Ölüden Doğan

Alper Kıvılcım Öteki İstanbul - Ölüden Doğan adlı kitabı Dark İstanbul yayınlarından çıktı.Türk Korku Sineması’nda senaryosu en çok filme çekilen; Ammar, Deccal, Üç Harfliler, Azazil, Gassal, Alem-i Cin, Efsunlu, Sirayet filmlerinin senaristi, tarihçi Alper Kıvılcım’dan film gibi roman!Kalabalıklar içinde fark etmediğimiz gizemli insanlar ve onların her birimizi hayretler içinde bırakacak derecede kadim sırları, karanlık sokaklar, dehlizler, tarihi mekânların bilmediğimiz gerçekleri, kanla beslenip gün ışığından kaçanlar, sıradan insanların korkuları üzerine hayatlarını inşa eden varlıklar ve zamanda yolculuk...

Alper Kıvılcım, uzun yıllara dayanan senaryo yazarlığı birikimiyle tasarladığı akıcı dramatik kurgusunu, sahip olduğu tarihçi kimliğiyle beslediği mistik ve ezoterik bilgilerini, tüm sinematik tecrübesiyle harmanladığı edebiyatını Öteki İstanbul’unda bize atmosferi kusursuz bir dünya kurarak sunuyor.

Kıvılcım, hem İstanbul'un sadece özel bir kesiminin bildiği bu mistik tarafını hem de herkesin bildiği tarihî gerçekleri ters yüz eden ama her satırında “Aslında böyle olmuş olabilir mi?” diye tereddüde düşürtecek kadar sahici bir hikâyenin içine kendi gerçekliğini yedirmeyi başarıyor.

Öteki İstanbul alışık olunanın aksine yeni bir tarih kurgulayarak fantastik gerilim romanlarına farklı bir soluk getiriyor. Kitabını tatmin edici bir finalle soluk soluğa bitirdikten sonra açtığı her tarihî katman için okurun devam kitaplarını sabırsızlıkla beklemesinin de önünü açıyor.

Bu kitabı okuyan siz değerli okurlar adına emin olduğum tek şey, artık İstanbul'un her köşesinde sadece sizin bildiğiniz şeyler olacağı...

Özgür BAKAR – Yönetmen

Kim Kimdir

Emel Çelik

1988 yılında Bursa’nın Gemlik İlçesi’nde doğdu.  Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Sinema TV bölümünü bölüm birincisi olarak tamamladı. Kocaeli Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi’nden Pedagojik Formasyon Eğitimi aldı. Profesyonel çalışma hayatına 2011 Yılında Bursa’da özel bir televizyon kanalında program yapımcısı, sunucusu olarak başladı.  Hakan Öztürk hocayla yolu kesişti ve İstanbul’da Hakan Öztürk akademisinde değerli isimlerden spikerlik-sunuculuk- diksiyon eğitimleri aldı. Aldığı eğitimle eş zamanlı olarak iletişim, diksiyon, beden dili alanlarında eğitimler vermeyi sürdürdü. Eğitmen kimliği devam ederken 3 yılı aşkın bir süre bir televizyon kanalında en ağır bültenler olan Ana Haber ve Gece Bülteni spikerliği yaptı. Özel yayın sunuculuğu, haber yazma, montaj ve seslendirme de iş tanımı arasında yer aldı. Son yıllarda hem kamu kurumlarında, hem özel kurumlarda hem de bireysel olarak diksiyon, beden dili, iletişim kısacası kişisel gelişim alanlarında eğitimler vermektedir.  Emel Çelik bu mesleğe dair çok yönlü yeteneği , birikimi , kendine özgü sunum tarzı gibi özelliklerinin yanında pozitif enerjisi , ışıltısı ve güzelliğiyle dikkat çekmektedir. Emel Çelik tüm bu nitelikleriyle gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir.

Leyla Yıldırım

Leyla Yıldırım 27 mayıs 1986’da İzmir’de doğdu.. ilköğretim ve lise eğitimini doğup büyüdüğü İzmir’de tamamladı. Lise döneminde okuldaki tüm organizasyon sunum ve törenlerin sunuculuğunu Leyla Yıldırım üstlendi.. Etkili konuşma, doğru telaffuzla insanlara bir şeyler aktarmak ve bunu mesleki seçimiyle de taçlandırmak üniversite öncesi Leyla Yıldırım’ın hedefiydi. Lise eğitimi sonrası Anadolu Üniversitesi Halkla ilişkiler ve Tanıtım bölümünü tamamladı. Ayrıca 2. Üniversite işletme bölümünü de bitirdi. Ancak kalbinde ve aklında hep istediği spikerlik ve sunuculuk mesleğiydi.. Üniversite eğitimi sonrası İstanbul Başkent İletişim Akademisinde Diksiyon/Spikerlik/Sunuculuk eğitimi aldı. Sonrası Best FM de spor departmanında stajını tamamladı. Meslek hayatına Yurt Gazetesinde haber editörlüğü ile başladı. Ancak Haber deneyimi sonrası kararını spor departmanında verdi. Sonrasında da Galatasaray TV de Spiker olarak ekranlara merhaba dedi. Bu süreçte çeşitli özel proje ve organizasyonlarda yer aldı.  Leyla Yıldırım halen Nesine.com ailesinde Nesine TV çatısı altında moderatörlük ve sunuculuk yapmaktadır. Spor tutkunudur. Maç izlemekten ve yorumlamaktan büyük keyif almaktadır. Tam da bu sebeple spor spikerliğinde karar kılmıştır. Bir donem DSİ çatısı altında voleybol oynadı profesyonel olmamakla beraber yüzmeyi de çok sevmektedir. Yaptığı işi tutkuyla yaptığını belirten Leyla Yıldırım çok yönlü olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Leyla Yıldırım bu mesleğe dair yeteneği , birikimi , kendine has sunumu gibi özelliklerinin yanı sıra pozitif enerjisi , ışıltısı ve güzelliğiyle de dikkat çekmektedir. Leyla Yıldırım tüm bu nitelikleriyle gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir.