Beşiktaş bu sezon o kadar karmaşık bir süreç geçirdi ki bu tip maçlar oyuncular için çok önemli. Henüz 13 haftalık bir süreç olmasına rağmen süper lig maçları, Avrupa maçları ve kupa maçı derken, Beşiktaş'ı farklı on birlerde ve farklı dizilişlerde izleme şansı bulduk. 

Elbette maç kazanmak önemli fakat Erzincanspor maçı daha çok hocanın elindeki savunma, orta saha ve hücum opsiyonlarını değerlendirme maçıydı diyebiliriz. Her bölgede tüm oyuncularını görmek isteyen Abdullah Avcı, sahaya gençlerin de içinde bulunduğu bir takım sürerek oyuncularından kendilerini göstermesini bekledi. Bu durum alt yapı maçlarını izleyemeyenler içinde büyük bir fırsat. 

Erzincanspor karşısına olması gerektiği gibi alternatif bir kadroyla çıkan Avcı, bu sezon ilk kez resmi bir maçta Utku Yuvakuran, Erdoğan Kaya ve Muhayer Oktay'ı 11'e yazarak oyuncularını denedi. Son Avrupa maçını saymazsak Beşiktaş bundan sonra iki kulvarda yarışacak. Takımın içinde bulunduğu mali durum ve olası sakatlıklar sebebiyle bu oyuncuların mental ve fiziksel olarak hazır olması, özgüven kazanmaları Beşiktaş açısından oldukça önemli. Çünkü transfer sezonunda neler olur? Önceden kestirmek zor. 

Lig yarışı devam ederken, savunmanın merkezinde Vida, Ruiz ve Roco olmadığı durumlarda kim oynayabilir sorusuna, Erdoğan Kaya gösterdiği performansla ben de varım dedi. Aynı şekilde Erzincanspor karşısında Utku Yuvakuran başarılı kurtarışlar yaparak kalede güven verdi. Fakat hücum hattında Güven ve Muhayer için aynı şeyi söylemek pek mümkün değil. Şayet Beşiktaş şampiyonluk yarışında yara almadan devam etmek istiyorsa savunma hattı kadar orta saha ve hücum hattı üzerinde de çalışmalı. Beşiktaş'ın hücum organizasyonlarını geliştirmesi lig yarışı açısından çok önemli sadece Burak Yılmaz'la olacak iş değil. 

Geçtiğimiz yıl daha isabetli oynayan ve gol atabilen Güven bu yıl top tutamıyor, sahada koşuyor, mücadele ediyor ama top kayıpları çok fazla şutlar ise isabetsiz. Gol atmasına rağmen Boyd, henüz Beşiktaş için yeterli seviyede değil. Lens ise bir türlü oyuna giremiyor. Abdullah hocanın Lens'i Erzincanspor karşısında kaptan olarak sahaya sürmesi bile oyuncuya önemli bir mesaj fakat Lens fırsatları değerlendiremiyor. Bu oyuncunun tıpkı Oğuzhan Özyakup gibi özgüven eksikliği var bu durum aşılmadan iki oyuncunun da takıma katkı sağlaması zor. 

Öte yandan Elneny'nin bu maçta 90 dakika boyunca sahada kalması gereksizdi. Kıymetli bir oyuncu özellikle Atiba'nın yanında değerine değer katıyor. Elneny kesinlikle Beşiktaş'la yoluna devam etmeli, yönetim bunun için ne gerekiyorsa yapmalı.

Bu arada yönetimin 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü nedeniyle kadınlara ücretsiz yaptığı maçta, tribünde çok sayıda kadın taraftarı görmek çok güzeldi. Her ne kadar futbol erkek egemen bir oyun olsa da kadınlar tribünü daha da güzelleştiriyor. Küfürsüz ve şiddetsiz bir futbol için eril dünyanın törpülenmesi şart!