Kim istemez ki yaşlanmadan yaş almayı. Ne yazık ki yaşlılık kaçınılmaz bir olgudur. Yaşlandıkça beden değişir ister istemez. Eskiden kolaylıkla yapılan işleri yapmak da güçleşir. Herkesin başına gelecek olan süreçtir yaşlanmak. Yine de yaşlanmayı bir kayıp gerileme dönemi olarak görmemek gerekir. Sağlığınız yerindeyse yaşamdan tat almak çok kolaydır. Yaşamın tadını çıkarmak hayattan tat almak çok önemlidir. Çoğu insan yaşlılığı kabul eder köşesine çekilir. Ne hissettikleri çoğunlukla ne yaptıklarına bağlı değil midir? Benim etrafımda tanıdığım çoğu yaş almış teyzelerin pozitif hayatı seven küçük şeylerle bile mutlu olmayı tercih eden hatta gençlerden bile enerjiktir. Öyle ki hele de onlarla tura eğlenceye, pikniğe gitmek o kadar keyifli o kadar güzeldir anlatmak yetersiz kalır yaşamak görmek gerekir.

Bir gün herkes yaşlanacak o yüzden yaşadığımız sürece güzelliklerin hayatın tadını çıkarmak anı yaşamak geçmişe bakıp da tüh tüh keşke bunu yaşasaydım keşke şunu yapsaydım dememek için imkânlarımız elverdiğince hayatınızı istediğiniz gibi yaşamalısınız.

Bir başka açıdan bakarsak ne kadar enerji doluyum deseler de enerjileri bir yere kadar. Gençlere göre çok çabuk yoruluyorlar. Bizlere tavsiyeleri; her şeyi zamanında yaşayın daha sonra keşke deyip iç çekmeyin bizlere kulak verin en başta da saygılı olun diyorlar. Yılların tecrübesi yaşanmışlık onları da dinlemekte fayda var. Bayramlarda özel günlerde hatırlayalım ziyaret edelim. Yaşlılara hürmet edenler yardımcı olanlar toplum tarafından da çok sevilen yerdedir unutmayalım.

Sevgiler… Haftaya Perşembe Görüşmek Üzere Dostlarım...