KIRŞEHİR

Kırşehir'de çocukların yabancı çizgi film izlemesine üzülen bir ziraat mühendisi, arkadaşlarının da teşvikiyle Mevlana, Yunus Emre, Farabi, İbni Sina gibi tarihi şahsiyetlerin öğretilerini konu alan çizgi film senaryosu yazdı.

Senaryosunu Kültür ve Turizm Bakanlığına da tescil ettiren ziraat mühendisi Hüseyin Alkan, 5 kişilik ekiple çizgi filmin karakterlerini oluşturdu.

Çalışmasını AA muhabirine anlatan Alkan, yeğenlerinin televizyonda sürekli yabancı çizgi film izlemesine çok üzüldüğü için Türk-İslam kültürünü konu edinen yerli bir film tasarlamayı hep hayal ettiğini söyledi.

Ardahan'da ziraat mühendisi olarak görev yaparken arkadaşının teşvikiyle 2011 yılında çizgi film senaryosu yazmaya karar verdiğini ifade eden Alkan, Şehrin Dokuz Bilgini (ŞEDOBİ) ismiyle bir çalışma başlattığını dile getirdi.

Tayininin Kırşehir'in Çiçekdağı ilçesine çıkmasıyla çalışmalarını burada sürdürdüğünü dile getiren Alkan, "Çizgi filme 2011 yılında grafik ve tasarım işiyle uğraşan bir arkadaşımın yönlendirmesiyle başladım. Bu konuda yeteneğim olduğunu söylüyordu. Başlarda basit gibi geldi ama çok kapsamlı bir iş. Ses, görüntü, karakterlerin psikolojisi, dizaynı ve birleştirilmesi gibi dört ana çatısı var. Bunları hazırlamak 6 ay sürdü. Derlemeler sonunda senaryo yazmaya karar verdim" dedi.