BALIKESİR

Balıkesir'in Gömeç ilçesinde faaliyet gösteren bir zeytinyağı fabrikası tarafından üretilen ve yerin 6 metre altındaki özel izolasyonlu çelik-krom tanklarda belli sıcaklıkta muhafaza edilen zeytinyağlarının, kalitesini 5 yıla kadar koruduğu bildirildi.    

Yaz-kış 18-22 derece sıcaklık ve güneş görmeyen ortamda saklanan zeytinyağlarının, 5 yıl süreyle tazelik ve nefasetinden bir şey kaybetmediği belirtildi. 

Güven Asa Zeytinyağı Fabrikası'nın üretim sorumlusu Adem Kozlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Edremit Körfezi'nin Ayvalık ve Gömeç ilçelerindeki yamaç bahçelerinden topladıkları yağlık zeytinleri, çift yıkama sisteminden geçirip, kontinü sistemde sıktıklarını anlattı. 

Kozlu, elde ettikleri zeytinyağını yerin altındaki özel depolara aktardıklarını ifade ederek, "Bu depolar yerin 6 metre altında, etrafı izolasyonlu. Burada zeytinyağlarını paslanmaz çelik-krom tanklarda 18-22 derecede muhafaza ediliyor. Bu çok önemli. Yerin 6 metre altındaki mahzende yağın kendi ısı derecesinde sıcaklığı muhafaza ediliyor. Böyle bir ortamda önce toprak, daha sonra kağıt filtreden geçirilen zeytinyağlarımız 18-22 derecede 5 yıl özelliğini kaybetmeden saklanabiliyor" diye konuştu.