KORAY KAMACI
İSTANBUL

Birçok önemli kişinin katılım gösterdiği konferansta, Hocalı’da ölenler için saygı duruşu, ardından da Türkiye ve Azerbaycan Milli marşı ile etkinlik başlamış oldu. Türk Dünyasının ve Azerbaycan’ın yiğit ve yılmaz savunucusu Prof.Dr. Hanım Halilova etkinlikte yaptığı muhteşem konuşma ile geceye damgasını vurdu.
Halilova, Ermenilerin Karabağ’da yaptığı zulümleri ve o zaman yaşananlarını birinci elden yaşayan biri olarak anlatırken zaman zaman dinleyicileri o günlere götürdü. Konuşmasında zaman zaman duygulu anlar yaşanırken, o dönemde ki en önemli kahramanlarda olan Azerbaycan Devlet Başkanı merhum Ebulfez Elçibey ile olan anılarını da anlattı. Konuşmasında özellikle Türk kadınının gerektiğinde ev hanımı, gerektiğinde de bir komutan olduğunu söyleyen Halilova, konuşmasını şöyle sürdürdü: ‘’Biz her zaman mücadelemizde Türk Milli Mücadelesini örnek aldık. Nene hatunları örnek aldık. Hiçbir zaman yılmadık, gerektiğinde kadınlarla birlikte Bakü sokaklarında Rus Tanklarına karşı yürüdük. Ermenilerin zulmü karşısında direncimizi sürekli koruduk. Ben kendim o zamanlar tam bir Militan idim. Çünkü Türk kadını kahramandır ve asla susmaz. Ayrıca Bozkurt işaretini de o zamanlar yaptğımızda herkes soruyordu bu nedir diye, bende bu bizim Bozkurtumuz yani Türk Dünyasının sembolüdür ve gururla bu işaretimizi her yerde yapıyoruz.’’ diyerek geceye önemli katkılarda bulundu.
Ayrıca MHP Genel Başkan Yardımcısı sn. Atilla Kaya’da kürsüde: ‘’Hocalı’da yaşananlar bir insanlık dramı olarak Tarihte yerini alacaktır. Bu zulmü asla unutmayacağız’’ diyerek önemli açıklamalarda bulundu. Yine Zeytinburnu MHP Belediye Başkan Adayı sn. Ahmet Fethi Alparslan’da, önemli açıklamalarda bulunmuştur.
Gecede özellikle genç ağırlıklı katılımcılar damga vurdu. Bunun yanı sıra çok önemli şahsiyetlerde bu önemli konferansta yer aldı. Türk Dünyasının önemli fikir ve dava adamlarından olan Kazak Türklerinin tanınmış simalarından Osman Kumandan, DorukTürk Haber imtiyaz sahibi Sabih Samur, Kod Adı T.C Platformunun sevilen ismi Erkan Macit, kitaplarıyla önemli beğeni ve takdir toplayan Hasip Sarıgöz, yine konferansta Araştırmacı-Tarihçi, Yazar ve Tv programcısı Koray Kamacı, Zeytinburnu’nun sevilen dava insanlarından biri olan Murat Özgen ve daha birçok önemli isim bu güzel konferansa katılmışlardır.
Bu güzel geceyi düzenleyenlere bizde teşekkür ediyor, Hocalı soykırımının unutulmaması için bu tarz çalışmaların devamını diliyoruz.