ÇORUM

Çorum'da, bir kişinin yutmasının ardından ince bağırsağında sıkışan 5 madeni para, endoskopi işlemi ve "gastroskopik file" yardımıyla ağızdan çıkarıldı.

Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesinden yapılan açıklamada, Merzifon'da yaşayan ve 4 adet 1 lira ile 1 adet 50 kuruş yutan İzzet Y'nin (27) hastanelerine getirildiği belirtildi.

İzzet Y'ye Merzifon'da gittiği hastanede endoskopi yapıldığı, ancak madeni paraların çıkartılamadığı bildirilen açıklamada, yapılan tetkiklerde madeni paraların mideyi geçip ince bağırsakta sıkıştığının anlaşıldığı kaydedildi.

Gastroentroloji bölümüne yatırılan İzzet Y'nin endoskopiye alındığı anlatılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Hastanemizde gerekli işlemlerin yapılmasına takiben çekilen filmde, paraların mideden ilerleyip ince bağırsağa geçip, sıkıştığı tespit edildi. Bunun üzerine gastroenteroloji ekibi, hastaya endoskopi yapmaya karar verdi. Endoskopide bu şekilde çıkarılması çok güç olmasına rağmen gastoenteroloji ekibinin çabaları sayesinde paralar, mideye düşürülmek suretiyle 'gastroskopik file' yardımıyla ağızdan çıkarılarak işlem başarıyla sona erdi.