ADANA - Bol acısıyla öne çıkan, dört mevsim tüketilen Adana Kebabı yöre halkının yanı sıra şehre dışarıdan gelenlerden de yoğun ilgi görüyor.
Kebap lokantası sahibi Halil Arık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kente gelen yerli ve yabancı turistlerin Adana Kebabını tatmadan şehirden ayrılmadıklarını, kendilerinin de uzun yıllardır kebabı en iyi şekilde sunmaya çalıştıklarını söyledi.
Kebabın özellikle acılı tüketildiğine değinen Arık, ''Acısı yetmiyor yanında biber ve acılı şalgam da tüketiliyor. Acı hem lezzetli hem sağlıklı olduğu için çok seviliyor'' dedi. 
Arık, Adana Kebabının lezzetiyle damakları ''şenlendirdiğini'' ancak hazırlayan ustaları yaz aylarında zorladığını belirterek, ''Sıcak havada ocak başında olmak çok zor. Dışarıda 40 dereceyi bulan sıcaklık, ocak başında daha da iki katına çıkıyor. Kebap yiyeni ayrı, pişireni ayrı yakıyor'' dedi.