Edirne’de amcaları tarafından öldürüldüğü iddia edilen 3 kardeşin daha önce yetiştirme yurdu ve çocuk yuvalarına alınmaları için girişimde bulunulduğu öğrenildi.

Sabah saatlerinde Karaağaç Mahallesi Emirli Aralık 1. Sokak sakinlerinin yangın ihbarı üzerine bir evin bahçesinde 4 cesetle karşılaşan polis ekipleri, cinayetle ilgili F. Doksat’ı göz altına almıştı.

Yakalandığında hala kullandığı uyuşturucunun etkisi altında olduğu ileri sürülen F. Doksat’ın ağabeyi Bülent Doksat (38), yeğenleri Ertuğrul (3) ve İsmail (10) ile kızı Büşra Doksat'ı (11) keserle kafalarına vurmak suretiyle öldürdüğü iddia edilmiş, katil zanlısının ağabeyinin bir bacağını ise testere ile kestikten sonra cesetleri yakma girişiminde bulunduğu da iddia edilmişti.

Şiddetli geçimsizlik nedeniyle annelerinin evi terk ederek İstanbul’a baba evine döndüğü öğrenilen 3 kardeşin, Trakya Roman Engelliler Derneği’nin de girişimiyle daha önce yetiştirme yurdu ve çocuk yuvalarına yerleştirilmesi için girişim başlatıldığı öğrenildi.

Dernek Başkanı Erkan Makas, çocuklarını çok seven baba Bülent Doksat’ın ikna edildiğini ve hayatta olmaları halinde Ertuğrul, İsmail ve Büşra’nın çocuk yuvalarına yerleştirilmesi amacıyla işlem başlatılacağını anlattı.

Makas, mart ayında da Doksat ailesinin kaldığı evin dernek ve Edirne Belediyesi katkılarıyla tamir edildiğini ve eşyalarla döşendiğini ifade etti. Aileye, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce de sosyal ve ekonomik destek verildiği belirtildi.

“Bonzai illetinden kurtarın”

Öldürülen Doksat’ın kuzeni Tamer Dindoruk ise teyzesinin oğlu ve 3 çocuğunu “uyuşturucuya bağlı cinnet” hali nedeniyle kaybettiklerini söyledi.

Dindoruk, özellikle kenar mahallelerde kullanma yaşı gittikçe aşağı düşen uyuşturucuyla mücadeleye hız verilmesi gerektiğini ifade ederek," Bonzai illetinden kurtarın. Uyuşan beyinler, babasını, annesini kardeşini tanımıyor." dedi.