Alınan bilgiye göre, taş baskı sistemiyle soğuk sıkılan zeytinden ilk alınan yağ olarak bilinen zeytin sütü, Balıkesir'in Edremit, Ayvalık ve Burhaniye ilçelerinde raflarda yerini almaya başladı.

"Burun yağı", "çiğ yağ" olarak da adlandırılan zeytin sütü için zeytinler, önce taş değirmenlerde eziliyor. Elde edilen hamur, torbalar içine dolduruluyor ve bunlar baskı tepsisinde üst üste dizilerek sızmaya bırakılıyor.

Damla damla süzülen bu kıymetli ürün, ortalama 100 kilogram zeytinden yaklaşık 1,5 litre elde ediliyor.

Litresi 30 liradan alıcı bulan "zeytin sütü", soğuk sıkım olması, geleneksel yöntemlerle taş değirmenlerde üretilmesi dolayısıyla ilgi görüyor.

Edremitli zeytin ve zeytinyağı üreticisi Agah Ferhatoğlu, zeytin sütünü, "Hamurun üstünden alınan ilk yağdır. Zeytinin saf halidir. Sıcak işlem görmeyen üründür." olarak tanımladı. Bu ürünün farklı bir lezzete sahip olduğunu dile getiren Ferhatoğlu, zeytin sütünün, E vitamini başta olmak üzere vitamin ve mineralce zenginliğine dikkati çekti.