TRABZON - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, vatandaşların kimseye muhtaç olmadan yaşamını kaliteli şekilde sürdürmesini sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

Türkiye'de, 2002 yılında 63 huzurevi, yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezlerinde 4 bin 952 yaşlıya hizmet verildiğini hatırlatan İslam, "2013 yılı itibariyle ülke genelinde 321 huzurevinde toplam 20 bin 838 yaşlımız hizmet almaktadır. 12 gündüzlü bakım hizmeti merkezi ile bu rakam 23 bin 190'a ulaşmaktadır" dedi.

İslam, evde bakım ücreti alan yaşlı sayısının ise yaklaşık 140 bin 812 olduğunu kaydetti.

Yeni yaklaşımlarında kurumsal bakımın yerini evde destek, evde bakım ile mobil hizmet anlayışının aldığını vurgulayan İslam, şunları söyledi:

"Kişiyi yerinde desteklerken eğer varsa kendi evinde her türlü bakım hizmetinin sunulmasına yönelik çalışmalarımız ağırlık kazanıyor. Bu hizmetlerin evde bakım modelleri ile kendi sosyal çevrelerinde, daha çok da aile destek hizmetleri biçiminde sosyal hizmetlerle, aile bütünlüğü korunarak verilmesini amaçlıyoruz. Yürüttüğümüz tüm hizmetlerde, yaşlılarımızın hayatlarını, aile ortamında, öncelikle bulundukları varsa kendi evlerinde, yoksa yakınlarının yanın o da yoksa kendi evlerine en yakın sıcaklıkta oluşturulacak ortamlarda yaşamalarını hedefliyoruz. Yaşlılarımızın, ulu çınarlarımızın, sağlık, huzur ve güven içinde yaşamalarını sağlamayı, toplum içinde kendi kendilerini idare edebilmelerine, üretken ve saygın şekilde mutlu yaşam sürdürmelerine ortam hazırlamayı ve ihtiyaç duydukların her noktada ellerinden tutmayı hedefliyoruz. Yaşlılarımız bizim en kıymetli hazinelerimizdir."