Malatya'nın Arapgir ilçesinde, dedesinden babasına, babasından da kendisine kalan dükkanında ayakkabıcılık yapmayı sürdüren 60 yaşındaki Erol Hakan'ın, yaş köselelere tahta çiviler monte ederek sağlamlaştırdığı ayakkabı ve yemenileri yoğun ilgi görüyor.

Fabrika ve makinelere inat el emeği göz nuruyla günde sadece bir çift ayakkabı yapabilen Erol usta, mesleğin son temsilcilerinden olarak günümüzde üretimine devam ediyor.

Mesleğini öğretecek çırak bulamamaktan yakınan Erol usta, Almanya'dan bir tanıdığının aracılığıyla getirttiği tahta çivileri temin edebildiği sürece mesleğini sürdürmeyi planlıyor.

Erol Hakan, dedesinden babasına babasından da kendisine miras kalan mesleğini elinden geldiğince devam ettirmeye çalıştığını söyledi.

Küçük yaşlarda babasının yanına gidip gelerek, izleyerek ve çivileri düzelterek mesleği öğrendiğini anlatan Erol usta, dikiş makineleri ve güçlü yapıştırıcılar olmadığı dönemlerde Türkiye'de çok sayıda ustanın bu ayakkabıları ürettiğini ifade etti.

"Cumhurbaşkanımıza da tahta çivili ayakkabı yapıp göndermek istiyorum"

Erol usta, ürettiği ayakkabılara talebin çok olmasına karşın üreten bulunmadığını belirterek, "Günde bir çift ayakkabı yapabiliyorum. Bu işi artık yapan yok. Yurt dışına da özel olarak ayakkabı ve yemeni gönderiyorum. Geçen yıl ABD'den çok sayıda sipariş aldık. Ayakkabı numarasını öğrenebilirsem Cumhurbaşkanımıza da bir tahta çivili ayakkabı yapıp göndereceğim." dedi.

Erol usta, el emeği göz nuruyla ürettiği ayakkabıları 130 liraya sattığını sözlerine ekledi.