HATAY - Yardımların İstanbul'da toplanarak Hatay'a geldiğini belirten Florya İşadamları Derneği (FİADER) yönetim kurulu üyesi Tolga Güven, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kimse Yok Mu Derneği aracılığıyla Yayladağı ilçesine yaklaşık bin kişilik yardım malzemesi getirdiklerini söyledi.

Yayladağı'nda kendi imkanlarıyla evlerde kalan Suriyelileri ziyaret ettiklerini ve yardımları dağıttıklarını ifade eden Güven, şunları kaydetti:

''İstanbul'dayken buraya bakışımızla, geldiğimizde gördüğümüz tablo çok farklı. Kuru gıda, battaniye, kıyafet ve çocuklara çikolata, oyuncak gibi şeyler getirdik. Ama buradaki insanların bir eve lazım olacak her şeye ihtiyacı var. Bir eve girdik, yemek yiyecek kaşıkları bile yok. Yatacakları yatak yok, battaniyelerin üzerinde yatıyorlar. Bir evde 40 kişinin kaldığı dahi söyleniyor. Milletimizden daha fazla fedakarlık bekliyoruz.''

Osmaniye ve Suriye Halkı Dayanışma Platformu da Türkiye sınırına yakın noktada kurdukları derme çatma çadırlarda kalan Suriyelilere bir tır yardım malzemesi gönderdi.

Platform Başkanı Süleyman Dağ, sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle toplanan yardım malzemelerini ikinci defa Suriye'ye gönderdiklerini ifade etti.