İSTANBUL - " Ramazan Bereketi Yeryüzüne Yayılsın" sloganıyla çalışmalarını yürütecek İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsaniYardım Vakfı (İHH), ramazan boyunca yurt içinde 78 il ve ilçelerinde, yurt dışında 94 ülke ve bölgede yardım dağıtacak.

İHH, yurt içinde 78 il ve ilçelerinde, yurt dışında Venezuela'dan Doğu Türkistan'a, Orta Afrika Cumhuriyeti'nden Vietnam'a kadar 94 ülke ve bölge için hazırladığı çalışmalarını gerçekleştirecek. İHH ekipleri, ayrıca savaş, doğal afet ve yoksullukla mücadele eden bölgeler için de ramazana özel hazırladığı faaliyetlerini hayata geçirecek.

Ramazanda Türkiye'nin ve dünyanın farklı bölgelerinde ihtiyaç sahiplerine ulaşacak İHH ekipleri, gittikleri bölgelerde yardıma muhtaç insanların kapılarını çalacak.

Ayrıca İHH, Türkiye'de yaşayan yardımseverlerin zekat, sadaka, fitre ve bağışlarını savaş, işgal ve doğal afet bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine elden ulaştıracak.

Yardımseverler, ramazan boyunca İHH'nın "kumanya paketi", "gezici aş evi", "yetimlere bayramlık hediyesi", "ramazan çocuk paketi", "gıda bankacılığı" gibi faaliyetleri kapsamında ihtiyaç sahiplerine ulaşabilecek.

Deniz Feneri Derneği'nin faaliyetleri

Deniz Feneri Derneği, çeşitli projeleriyle ihtiyacı tespit edilen ailelere el uzatacak.

Ramazan boyunca genel merkez ve şubeler aracılığıyla çok sayıda ihtiyaç sahibi vatandaşa ulaşılabilecek. Hayırseverlerin zekat ve fitreleri de yurt içinde ve dışındaki ihtiyaç sahiplerine iletilecek.

"Bir Kumanya da Sen Bağışla" kampanyasıyla ihtiyaç sahiplerine içinde kuru gıda ve kahvaltılık ürünler bulunan koliler dağıtılacak.

İhtiyaç sahibi çocuklara "çocuk kolisi" ile ulaşmayı planlayan dernek, bayramda da yeni kıyafetler hediye ederek, çocukların yüzünü güldürecek.

"Yetim ve öksüz çocuklara bayram harçlığı"

Deniz Feneri Derneği, çeşitli yerlerde kurulacak iftar çadırları ve bayramda hayırseverler aracılığıyla verilecek bayram harçlığıyla ihtiyaç sahiplerini mutlu edecek.

Ankara'daki aşevi aracılığıyla da sıcak yemek hizmeti verilecek. Vatandaşların adak kurbanları İslami kurallara uygun olarak, hayırseverlerin dilediği ülkede kesilerek, dağıtılacak.

Derneğin Bosna Hersek, Orta Afrika, Suriye, Pakistan, Gazze gibi ülkelerde gerçekleştirdiği yardım çalışmaları bu ay boyunca da devam edecek.

"Bebekler Açlığa Dayanamaz" kampanyası

Yeryüzü Doktorları, özellikle savaş, kuraklık, doğal afet gibi insan hayatının tehdit altında olduğu bölgelerde ramazan boyunca gıda ve tıbbi besin ulaştırmak amacıyla "Bebekler Açlığa Dayanamaz" kampanyasını yürütecek.

Kampanyaya cep telefonlarından "MAMA" yazıp 6612'ye mesaj gönderilerek, 5 lira bağışta bulunulabilecek.

Dünyanın farklı bölgelerinde ay boyunca yardım çalışmalarına devam edecek dernek, beslenme bozukluğu tespit edilen bebekler için faaliyetlerine de devam edecek. Beslenme sağlığı merkezlerinde, Afrika'da yaygın olan sıtma hastalığından anne ve çocukları korumak için kullanılan ilaçlı cibinlikler dağıtılıyor. Bu cibinlikler sayesinde sıtmadan ölen anne ve bebek sayısının azalması sağlanıyor.

Sağlık hizmeti sunulan Somali, Nijer, Kenya gibi yoksul ülkelerdeki ihtiyaç sahiplerine, yerel paydaşlarla "Temel Gıda Destek Paketleri" dağıtılacak, bölge insanının kuru gıda, et, yağ, şeker, pirinç gibi ihtiyaçları karşılanacak.