ANKARA

Somali'deki bombalı saldırıda yaralanan 3 Türk Kızılayı personeli, ambulans uçakla Türkiye'ye getirildi.

Bombalı saldırıda yaralanan Türk Kızılayı personeli Kenan Kongur, Murat Demirbaş ve Fatih Çelik'i taşıyan Sağlık Bakanlığı'nın ambulans uçağı, saat 23.20'de Esenboğa Havalimanı'na indi.
Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar tarafından karşılanan yaralılar, ambulanslarla Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü.

Kızılay Genel Başkanı Akar, apronda gazetecilere yaptığı açıklamada, Somali'deki çalışmalarda görevli 3 personelin düzenlenen saldırıda yaralandığını, hüzünlü bir an yaşadıklarını söyledi.

"Ama bir de sevinçli anı yaşıyoruz, onlara sağlıklı bir şekilde kavuştuk ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin büyüklüğünü hep beraber burada gördük" diyen Akar, ambulans uçağın yaralıları alarak ailelerine kavuşturduğunu ifade etti.

Akar, saldırıyı Türk Kızılayı ya da Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı yapılmış olarak kabul etmediklerini dile getirerek, Türk Kızılayı'nın çalışmalarına, dünyanın her tarafında bütün güç ve kuvvetiyle devam edeceğini kaydetti. Akar, "Biz, savaşın en kızgın anında dahi mazlumun yanında, yaralının yanında olmayı ilke edinmiş olan bir teşkilatız. Kardeşlerimize sağ salim kavuştuğumuz için de memnuniyetimi ve sevincimi paylaşmak istiyorum" diye konuştu.

Akar, saldırıda hayatını kaybeden Türk Kızılayı'nın Somalili personeline de rahmet diledi.
Bu arada, yaralıları karşılamaya Somali'nin Ankara Büyükelçiliğinden bir yetkili de geldi.