SAMSUN 

Meteoroloji 10. Bölge Müdürü Murat Asar, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin etkisi altında olduğu alçak basınç merkezinin etkisiyle Karadeniz Bölgesi'nin batı kesimlerinde başlayan karla karışık yağmur ve kar şeklindeki yağışların bu gece saatlerinden itibaren etki alanını genişleterek doğuya hareket edeceğini belirtti.  

Yüksek ve iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar, sahil kesiminde ise yağmur şeklinde görülecek yağışların 5 Aralık Cumartesi günü öğle saatlerinden itibaren bölgeyi tamamen terk edeceğini bildiren Asar, "Yağışların cumartesi öğle saatlerinden itibaren bölgemizi tamamen terk etmesiyle iç kesimlerde buzlanma ve don, yer yer de sis veya pus görüleceği tahmin ediliyor" ifadesini kullandı. 

Önümüzdeki 5 gün boyunca gece sıcaklıklarının da düşük seyredeceğini ifade eden Asar, sıcaklıkların Samsun'da 5, Ordu'da 4, Sinop'ta 4 ila 6, Amasya'da sıfırın altında 1, Çorum'da sıfırın altında 5, Kastamonu'da sıfırın altında 4 ila 8, Tokat'ta sıfırın altında 2 derece olmasının beklendiğini belirtti.