VAN

Van-Hakkari karayolunun 51. kilometresindeki Güzeldere mevkinde pazar sabahı tipi nedeniyle ulaşıma kapandıktan sonra karla mücadele ekiplerinin 2 saatlik çalışmasıyla ulaşıma açılan yol, akşam saatlerinde tipinin etkili olması üzerine tekrar ulaşıma kapandı.

Kapanan yolda yaklaşık 30 araç mahsur kalması üzerine, karayolları ekipleri vatandaşların kurtarılması için çalışma başlattı.

Yaklaşık 5 saat süren çalışmayla yolun tek şeridini trafiğe açan ekipler, Hakkari istikametine giden araçları geri çevirdi, karda saplanan araçları da kurtararak Van'a yönlendirdi.

Kurtarılan vatandaşlardan Metin Ertaş, yaptığı açıklamada, Başkale Devlet Hastanesi'nden Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen 7 yaşındaki yeğeni Devran Kuloğlu ile mahsur kaldıklarını söyledi.

Ekiplere teşekkür eden Ertaş, "Yeğenimi Van'a sevk ettiler. Ambulans başka bir hastaya verilince, biz de kendi imkanlarımızla gidelim dedik. Tipi nedeniyle mahsur kaldık. 6 saatlik bir çalışma sonrası bizi kurtardılar" diye konuştu.