Tokat merkeze bağlı Beşören Köyü'nde yaşayan Süleyman Mert Petik, 30 Haziran günü ayrıldığı evine geri dönmeyince yakınları polise başvurdu. Tokat Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Kayıp Şahıslar Büro Amirliği görevlileri Süleyman Mert Petik'in bulunması için çalışma başlattı. Ekipler, kayıp şahsın son olarak arkadaşları O.N. ve Yasin N. ile Beşören Köyü Karaca mezrası yakınlarında görüldüğünü tespit etti. Petik'in öldürülmüş olabileceğini düşünen polis, şüpheleri 2 arkadaşın üzerinde yoğunlaştırdı. Teknik ve fiziki çalışmalar neticesinde, Petik'in en son birlikte görüldüğü Yasin N. ile babası 45 yaşındaki C.N. ifadelerini almak için karakola götürüldü.

Yapılan sorgulamanın ardından Yasin N., amcasının oğlu O.N. ile birlikte uyuşturucu madde ticareti nedeniyle Süleyman Mert Petik'e bin 500 lira borçlandıklarını söyledi. Petik'in bu parayı istemesi üzerine amcasının oğlu O.N. ile plan yaptıklarını, 1 Temmuz günü Karaca Köyü'ne esrar diktiklerini belirterek, kandırıp yerinde görmek üzere araziye götürdüklerini söyledi. Yasin N., burada amca oğlu O.N.'nin Süleyman Mert Petik'i kırma tüfekle arkasından ateş ederek vurduğunu, daha sonra cesedini el arabasıyla taşıyarak ormanlık alana götürüp çukur kazarak gömdüklerini itiraf etti.

Yasin N.'nin verdiği ifade doğrultusunda polis ekipleri ormanlık alana giderek Süleyman Mert Petik'i gömüldüğü yerden çıkarttı. Petek'in cesedi otopsi için Tokat Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Soruşturma kapsamında amca çocukları O.N., ve Yasin N. ile birlikte, olayla ilgisi oldukları gerekçesi ile yakınları C.N.(45), A.N.(38), R.T.(18), A.N.(67) ve M.N. (61) gözaltına alındı. Şüphelilerden R.T., A.N.(67) ve M.N. ilk ifadelerinden sonra serbest bırakılırken, amca çocukları O.N. ve Yasin N. ve C.N., ve A.N.(38) ise adliyeye sevk edildi.

Adliyedeki sorgu işleminin anrdından nöbetçi mahkemeye sevk edilen O.N. ve Yasin N. ateşli silahla kasten adam öldürme suçundan tutuklanırken, C.N. ve A.N. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.