ANKARA - AOÇ Genel Müdürü Ömer Bülent Arslan, yaptığı açıklamada, AOÇ'nin süt ürünlerinden, meyve suyuna, baldan turşuya kadar doğal ve sağlıklı ürünlerine tüketiciye sunduğunu belirtirken, sürekli yenilenme ve ürün yelpazesini genişletme çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Bu kapsamda son dönemde ürün çeşitleri arasında geleneksel, unutulmuş ürünleri, lezzetleri de ön plana çıkarmayı istediklerini belirten Arslan, köy yoğurdunun da bunlardan biri olduğunu, AOÇ'nin köy yoğurdu üretmeye başlamasının ardından diğer büyük firmaların da köy yoğurdu üretimine girdiğini söyledi.
Yeni süt ürünlerinden birisinin de eski kaşar olduğunu belirten Arslan, ''Hem koyun hem keçide eski kaşarı piyasaya sunduk, önümüzdeki yıl belki peynir çeşitlerimizi arttırırız'' dedi.
Kendilerinin de Bakanlığın bu politikasını desteklemek için özellikle keçi sütüne yöneldiklerini ifade eden Arslan, keçi sütünü sanayi anlamına iki yıldır ciddi anlamda piyasaya soktuklarını ifade etti.
Arslan, ''Tereyağından, sütüne, peynirinden dondurmasına kadar arzı biz oluşturduk, geniş kapsamda biz satışını başlattık ve beğeni oluştu. Piyasada öncülük ediyoruz, diğer firmalar da o ürünlere girmeye başladılar. Keçi sütüyle ilgili amacımıza ulaştık sayılır, zaten Türkiye'de de keçi sayısı son dönemde arttı'' şeklinde konuştu.