ANTALYA - Antalya'da 2008 yılında geçirdiği trafik kazası sonrası komaya giren ve 7 yıldır Gülsüm Kabadayı'nın bakımını üstlendiği Rus genç Umut, Rusya'dan gelen bioenerji uzmanınca tedavi edilecek.

Rusya'dan gelerek Gülsüm Kabadayı'nın yaşadığı evi ziyaret eden bioenerji uzmanı Maiza Golovina, öncelikle Umut'un vücudunda avucuyla noktasal tespitler yaptı.

Golovina yaklaşık yarım saat süren kontrolün ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, 9 yıldır bioenerji tedavisi uyguladığını söyledi.

Rusya'da bel ağrıları, kemik kayması, kırık, böbrek taşı ve karaciğer hastalarına yardım ettiğini ifade eden Golovina, "Umut'u, Rusya'da televizyonda gördükten sonra Antalya'da ziyaret etmek istedim. Kendi imkanlarımla buraya geldim. Umut'un tedavisine başladık. Tedavi, 9 gün sürecek. Eklem ve kaburgalarında sorun var. Tedavimin sonunda Umut'taki gelişmeleri görürsünüz" dedi.

Umut'un bakımını üstlenen Gülsüm Kabadayı ise tedavinin Umut'a faydalı olacağına inandığını kaydetti. Kabadayı, kendi imkanlarıyla Rusya'dan Antalya'ya kadar gelip kendilerine yardım etmeye çalışan Golovina'ya teşekkür ettiğini dile getirdi.

"Umut"un hikayesi

Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde tedavi gören bir yakınına refakat eden Gülsüm Kabadayı, geçirdiği trafik kazası sonucu aynı hastanenin yoğun bakım servisinde kalan ve adı bile bilinmeyen gençle ilgilenmeye başlamıştı. Gence yaklaşık 2 ay gönüllü olarak bakan Kabadayı, vücudunun hiçbir yeri tutmayan, bilinci kapalı olan ve ismini "Umut" koyduğu genci evine götürerek ona annelik yapmıştı.

Kabadayı, fiziği benzediği ve Rusça şarkılara tepki verdiği için Umut'un Rus olduğunu düşünmeye başlamıştı. Kabadayı, bunun üzerine 2 yıl önce Rusya'daki bir televizyona konuk olmuş ve programdakiler tarafından ayakta alkışlanmıştı. Fedakarlığıyla dünyanın tanıdığı bir isim haline gelen ve "yılın annesi" ödüllerini de alan Kabadayı, 8 ay önce Umut'u Samsun'daki bir özel rehabilitasyon merkezine götürmüş ve buradaki tedavinin ardından Umut, oturmaya ve başını dik tutabilmeye başlamış, ayaklarında his oluşmuştu.