ŞIRNAK

Şırnak'ın Uludere ilçesinde, sınırdan katırlarla mazot kaçakçılığı yapıldığı ihbarı üzerine önlem alan güvenlik güçleri ile köylüler arasında gerginlik yaşandı. Askerlere ve helikoptere taş atan gruba biber gazıyla müdahale edildi

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Andaç köyünde bir grubun, sabah saatlerinde mazot kaçakçılığı için katırlarla sınırı geçtiği ihbarını alan İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, bölgede önlem aldı.

Bunun üzerine yakınlarını görmek için sınıra gelen köylüler, askerlerle tartıştı.

Tartışmanın büyümesi üzerine köylüler Şırnak Hakkari karayolunda oturma eylemi yaparak bir süre ulaşıma kapattı.

Uyarılara rağmen yolun açılmaması üzerine Şırnak Vali Yardımcısı Deniz Zeyrek ve 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Ali Doğan İnce, helikopterle olay yerine geldi.

Vali Yardımcısı Zeyrek'in yolu açmaları yönündeki uyarılarına rağmen oturma eylemini sürdüren grup, yakınlarından haber alamadıklarını ve bu durumun kendilerini kaygılandırdığını belirtti.

Grubu tespit ettiklerini ve herhangi bir müdahalede bulunmadıklarını bildiren Zeyrek, sınırı yasa dışı yollardan aşanlar hakkında yasal işlem başlatılacağını söyledi.

Bunun üzerine gruptakiler yeniden sınıra doğru yürüyüşe geçmek istedi. Grubun yürüyüşüne izin verilmeyince gerginlik yaşandı.

Askerler ve helikopterlere taş atan gruba, biber gazıyla müdahalede bulunuldu. Çıkan olaylarda bir asker ve bir çocuk yaralandı.

BDP'li İl Genel Meclis üyeleri Erşad Ediş, Rahmi Bal ve İrfan Encü'nün olay yerine gelerek gruptakilerle görüşmesi sonucu, Şırnak Hakkari karayolu yeniden ulaşıma açıldı.

Daha sonra Zeyrek ve Tümgeneral İnce, helikopterle olay yerinden ayrıldı.

Öte yandan Mazot kaçakçılığı için sınırı geçenler ilçeye döndüğü öğrenildi.