Kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'da, kar kalınlığı zirvede 3,60 metre ölçülürken, bu rakamın bazı noktalarda ise 4 metreye yaklaştığı bildirildi. GÜMTOB Başkanı Beceren: ''Hava şartları son derece kötü, tipi var ve tesisler iyi çalışamıyor. O yüzden doluluk oranı düştü''

Kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'da, kar kalınlığı zirvede 3,60 metre ölçülürken, bu rakamın bazı noktalarda ise 4 metreye yaklaştığı bildirildi.
Bursa Meteoroloji Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, son günlerde etkili olan yağışların ardından ''oteller bölgesi''ndeki kar kalınlığı, 3,60 metreyi buldu.
Yörede sıcaklık, gece eksi 15 derece olarak ölçülürken termometreler, sabah saatlerinde eksi 13 dereceyi gördü.
Uludağ'da kar yağışının akşam saatlerine kadar yoğun şekilde sürmesi bekleniyor.
Öte yandan; 5 bin yatak kapasitesine sahip Uludağ'daki olumsuz hava koşullarının, otel ve dinlenme tesislerinin doluluk oranlarını olumsuz etkilediği bildirildi.
Güney Marmara Turistik Otelciler Birliği (GÜMTOB) Başkanı Haluk Beceren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Uludağ'da son günlerde artan kar yağışının olumsuzlukları beraberinde getirdiğini belirtti.
Beceren, zirvede bugün itibarıyla rüzgar ve kar yağışının sürdüğüne dikkat çekerek, ''Hava şartları son derece kötü, tipi var ve tesisler iyi çalışamıyor. O yüzden doluluk oranı düştü. Hafta sonu dolacağını ümit ediyoruz ama ne olacağını bilemiyoruz. Bazı noktalarda kar kalınlığı 4 metreyi geçti'' ifadelerini kullandı.