GAZİANTEP -  Gaziantep Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi'nde dünyaya gelen zebra yavurusuna "Şeker" adı verildi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, hayvanat bahçesinde Ramazan Bayramı'nın birinci gününde yeni bir doğum sevinci yaşandığı belirtildi. Bayramı çifte bayram yaprak geçiren hayvanat bahçesi yetkililerinin, "Türkiye'de ilk kez" bir hayvanat bahçesinde doğum yapan zebraya tanık oldukları kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanı Celal Özsöyler, yeni doğan yavru ile zebra sayısının 5'e yükseldiğini bildirdi. Bayramın ilk gününde çifte bayram yaşadıklarını aktaran Özsöyler, "Bayramda bir zebra yavru doğdu. Biz de adını 'Şeker' koyduk. Gaziantep Hayvanat Bahçesi olarak ilkleri yaşamaya devam ediyoruz" ifadesini kullandı.

2008 yılından buyana hayvanat bahçesinde zebra bulunduğunu belirten Özsöyler, "11,5 ile 12 ay gibi gebelik süreleri var. Doğal barınakları olmazsa doğum yapmıyorlar. Biz bunlara doğal barınaklar ve uyum süreleri hazırladık. Bunun neticesinde de sonuca ulaştık" değerlendirmesinde bulundu.

Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde ortalama 300 tür ile 7 bin civarında hayvanın bulunduğunu aktaran Özsöyler, 2012 yılında 2 milyon 450 bin kişinin, 2013 yılının ilk 8 ayında ise 2 milyon 650 kişinin hayvanat bahçesini ziyaret ettiğini hatırlattı.

Özsöyler, Türkiye'nin değişik yörelerinden ve yurt dışından gelenlerle yıl sonunda 3 milyon ziyaretçiye ulaşmayı hedeflediklerini bildirdi.