KONYA  

Toplu taşımda kullanılacak Türkiye'nin ilk elektrikli otobüsleri Konya Büyükşehir Belediyesince hizmete sokulacak.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, toplu ulaşım alanında her zaman son teknolojileri ve yenilikçi çözümleri takip ettiklerini söyledi.

Ulaşım filosunu doğalgazlı otobüslerin ardından Türkiye'nin ilk elektrikli otobüsleri ile güçlendirdiklerini belirten Akyürek, şunları kaydetti:

"Anadolu'da ilk tramvay sistemini kuran Konya'da geçtiğimiz yıl ilk bataryalı tramvay sistemini hayata geçirdik. Elektrikli otobüslerle Türkiye'de çevreci ve yenilikçi örnek bir çalışmaya daha imza attık. Test sürüşleri sırasında çok olumlu geri bildirimler aldık. Enerji tüketimi düşük, verimli ve çevre dostu 4 aracımızı teslim aldık. Önümüzdeki günlerde hizmet vermeye başlayacak. Tam şarj olduğunda en az 200 kilometre menzile ulaşabilen bu araçlar, toplu ulaşım hizmetlerine yeni bir soluk getirecek. Konyamız için hayırlı olsun."

Akyürek, "E-Bus" ismi verilen elektrikli otobüslerin, şarj edilebilir elektrik (akü) ile çalıştığını dile getirerek, şu bilgileri aktardı:

"10,7 metre uzunluğunda, üç kapısı sayesinde hızlı yolcu indirme-bindirme imkanı sağlayan, süper alçak tabanlı, 25 kişi oturma kapasiteli, çevreci, sessiz, ekonomik, verimli bir şehir içi otobüsü olarak birçok çözümü bir arada sunuyor. E-Bus, elektrikli araç istasyonlarında şarj edilebilmekle birlikte, acil durumlarda doğrudan 380V bağlanıp, başka hiçbir cihaza veya şarj istasyonuna ihtiyaç duymadan da şarj edilebiliyor."