ANKARA - Soğuk ve yağışlı hava 2015'in ilk günlerinde de Türkiye'nin büyük bir bölümünde etkili olacak.

Yeni yılın ilk günü, ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu hava hakim olurken, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Iğdır, Edirne ve Kırklareli çevreleri dışında tüm yurtta yağış görülecek.

AA muhabirinin Meteoroloji Genel Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, 2014 yılının son günlerinde Türkiye'nin batı kesimleri, Orta Akdeniz'den gelen yağışlı sistemle Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın etkisinde kaldı.

Bu nedenle yağışlar özellikle dün ve bugün kuvvetli Poyraz fırtınası (70-90 km/saat, Çanakkale çevrelerinde 100 km/saat hıza ulaşmıştır) ile birlikte Marmara'nın güney ve doğusu (Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Yalova, Kocaeli ve Sakarya), Batı Karadeniz'in iç kesimleri (Bolu, Düzce, Karabük, Kastamonu) ile Eskişehir ve Kütahya çevrelerinde yoğun kar yağışı şeklinde görüldü.

Yoğun kar yağışının görüldüğü yerleşim yerlerinde ölçülen kar yükseklikleri; Kütahya'da 52, Bilecik'te 50, Kastamonu'da 40, Eskişehir'de 35, Bolu'da 33, Bursa-Yenişehir'de 29, Karabük'te 22, İstanbul-Çatalca'da 15, Kocaeli-Cengiz Topel'de 12, Düzce'de 11, Sakarya'da 9, İstanbul-Sultanbeyli'de 8, Çanakkale'de 6, Gökçeada ve İstanbul-Arnavutköy'de 5 santimetre oldu.

Kar kalınlığı kayak merkezlerinden Uludağ'da 110, Ilgaz'da 75, Kartalkaya ve Kartepe'de 50, Çankırı-Yıldıztepe'de 35, Palandöken'de 33, Erciyes'ze 26, Sarıkamış'ta 25 ve Davraz'da 15 santimetreye ulaştı.

Yeni yılın ilk günü yağış var

Soğuk ve yağışlı hava 2015 yılının ilk günlerinde de ülkenin büyük bir bölümünde etkili olacak.

Yeni yılın ilk günü ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu (Van, Hakkari, Şırnak) ile Iğdır, Edirne ve Kırklareli çevreleri dışında tüm yurdun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların Güney Ege ve Batı Akdeniz kıyıları, Doğu Akdeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ve Güneydoğu Anadolu ile Malatya ve Elazığ çevrelerinde yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışlar, Orta ve Doğu Akdeniz, Samsun, Ordu, Muğla, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevreleri ile Antalya'nın doğu kesimlerinde kuvvetli olacak. Rüzgar, Marmara ile Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu, yönlerden kuvvetli (40-80 km/s) olarak esecek. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Cuma günü ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Batı Akdeniz kıyıları, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Ankara, Konya, Aksaray ve Çankırı çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların Batı Akdeniz kıyıları, Doğu Akdeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu ile Marmara'nın kuzeydoğusunda yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgar; Marmara, Kuzey Ege kıyıları ile Doğu Karadeniz kıyılarında kuzey yönlerden kuvvetli (30-60 km/s) olarak esecek. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı, Ege'nin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis görülecek.

Cumartesi günü ise Türkiye'nin güney ve doğu kesimlerinin çok bulutlu, Orta ve Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu'nun güneyi ve Güneydoğu Anadolu ile Ağrı ve Iğdır çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Doğu Anadolu'nun yağış alan kesimleri ile Kahramanmaraş çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar, diğer yerlerde yağmur ve sağanak şeklinde olacak.  Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı Ege'nin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

Pazar günü de ülke genelinin parçalı çok bulutlu, Marmara, Kuzey Ege, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Eskişehir, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın çevreleri ile Aydın'ın kıyı kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışlar, genellikle yağmur, Trakya, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Kütahya, Eskişehir, Bursa, Bilecik ve Bolu çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve sis görülecek.