KARAMAN 

Ermenek'teki maden ocağında cansız bedenine ulaşıldıktan sonra oğlu Tezcan Gökçe'nin cenaze töreninde yırtık ayakkabılarıyla herkesi duygulandıran Recep Gökçe'yi, Türkiye'nin her yerinden gelen yardımlar sevindirdi.

Recep Gökçe (75), oğlunun cenaze töreninde giydiği yırtık ayakkabılarıyla gündeme geldi. Oğlu Tezcan'ın acısını yakınlarının, devletin ve yardımseverlerin desteğiyle bastırmaya çalışan Recep ve Ayşe Gökçe çiftine, dünyanın dört bir tarafındaki yardımseverler telefonla ulaştı.

Yardımseverler ve devlet yetkilileri, acılarını paylaştıkları Gökçe çiftinin eksikliklerini gidermek için adeta seferber oldu. Yeni elbise, ayakkabı alınan çiftin oturma odası da yenilendi.

Gökçe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yoklukla büyüdüğünü, çocukluğunda yalın ayak dağlara gittiğini söyledi. Ancak şimdi hediye edilen ayakkabılarının konuşulduğunu ifade eden Gökçe, yırtık ayakkabılarının bile her gün kendisine sorulduğunu aktardı. Gökçe, insanların "Hani o lastiği görelim, o ayakkabı nasıl ayakkabıymış?' dediğini, onlarında lastik ayakkabıyı bilmesine rağmen ille de görmek istediklerini kaydetti.

Arayan soran çok oldu

"Ayakkabı yoktu. Para yoktu. Pantolon bile yoktu. Ceketi filan nerede görecektik?" diyen Gökçe, "Sırtımızda iki üç kat elbise var. Önceden yoktu. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin" dedi. Haberlerden sonra kendisini arayıp soranın çok olduğunu vurgulayan Gökçe, İstanbul'dan kar yağmur demeden ayaklarına kadar insanların geldiğini bildirdi.

İnsanların arayıp sormaları mutlu etti

Kimseden bugüne kadar yardım talebinde bulunmadığını, devletin ve milletin desteğiyle durumlarının iyileştiğini anlatan Gökçe, "Çok arayan soran oldu. Çok yardım etmek isteyen oldu, hala da devam ediyor. Arayıp sormaları beni çok mutlu etti. 'Geçmiş olsun' diyorlar, ellerine varırım öperim onları. Onlar da ellerimi öperler. Ancak yardımlar gelince utanıyorum. Telaşe oluyorum. Küçükken görmediğim için utandım. Çünkü 'ben paran var mı?', borcun var mı? diyenlere olmasa da 'hep param var' derdim."

"Kuzum gitti, ne yapayım gelen hediyeleri?"

"Oğlum yüzme de bilmezdi, suyun içinde ne yaptı?" diyerek olayın simgesi haline gelen Ayşe Gökçe ise "kuzum gitti, ne yapayım gelen hediyeleri?" diyerek gözyaşlarını tutamıyor.

Gökçe'nin oğlu Osman Gökçe ise cenazelerine ulaşmalarına yardımcı olan herkese teşekkür etti. Neredeyse yüzlerce kişinin telefonla kendilerine ulaşarak acılarını paylaştığını ifade eden Gökçe, ailece insanların kendilerini bağrına basmalarından mutlu olduklarını sözlerine ekledi.