KONYA

Türkiye genelinde 14 şubesi bulunan vakfın Ankara ve Kayseri şubelerinden Konya'ya gelen öğrenciler, gösteri öncesi uçuş yapacak NF-5 tipi süpersonik 7 savaş uçağının pilotlarıyla bir araya geldi.

Çocuklar, kendileri için uçuş yapmak üzere havalanan Türk Yıldızlarının gösterisini heyecanla izledi. Gösteriden sonra öğrencilerle bir araya gelen pilotlar, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Filo Komutanı Hava Pilot Kurmay Yarbay Şenol Çetin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk Yıldızları filosunda, ülkenin en özel çocuklarını ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

"Uçabileceğimiz en güzel, en uzun paketi onlar için sunduk"

Türk Yıldızlarının kendi yuvalarında çocuklar için özel bir gösteri yaptıklarını belirten Çetin, "Onlar bizim göz bebeğimiz. Uçabileceğimiz en güzel, en uzun paketi onlar için sunduk. Normal şartlarda sezona başladık. Şu anda gösteri hazırlıklarıyla uğraşmamız gerekiyordu ancak böyle özel misafirlerimiz olduğu için onlara özel bir gösteri paketi hazırladık. Mükemmel bir gösteri sunduk." diye konuştu.

ZİÇEV Spor Genel Koordinatörü Osman Akdemir de vakfın çocuklarının, Türk Yıldızlarını ziyaret ettiğini dile getirdi.

Bu faaliyete destek verdiği için komutanlara ve pilotlara teşekkür eden Akdemir, "Türkiye genelindeki 14 şubeyi temsilen Ankara ve Kayseri'den yaklaşık 60 çocuk ve öğretmenimiz katıldı. Aslında özel çocuklarımız bu ziyaretle Türk Yıldızlarının nezdinde tüm pilotlara ve Türk Silahlı Kuvvetlerine desteklerini göstermek istedi. Çocuklarımızın gösteri sırasındaki mutluluk ve heyecanı görülmeye değerdi." dedi.