MERSİN - Dik rampaları ve birbiri ardına sıralanan keskin virajları nedeniyle sürücülerin "çileli yol" yakıştırması yaptığı Mersin-Antalya karayolu, zaman zaman karşılıklı yönlerden gelen sürücülerin araçlarını durdurarak birbirlerine yol vermesini gerektiriyor.

İki il arasında güvenli yolculuk yapılması için Karayolları Genel Müdürlüğünce 2003 yılında başlatılan Akdeniz Sahil Yolu projesi kapsamında çalışmalar sürüyor.

Proje tamamlandığında hem Mersin-Antalya arasındaki mesafe 20 kilometre kısalacak, hem de virajlı yolların yerini bölünmüş yollar alacak. Mevcut haliyle 8 saat süren seyahat süresi de proje tamamlandıktan sonra 1-1,5 saat azalacak.

Antalya sınırındaki Kaledran köyü ile Mersin arasındaki 227 kilometrelik bölümün Karayolları 5. Bölge Müdürlüğünün sorumluluk alanına girdiğini ifade eden Hacak, "158 kilometrelik kısım tamamlandı. Kalan 69 kilometrelik bölümde 5 ayrı yerde çalışma sürüyor" dedi.

Karayolları 5. Bölge Müdür Yardımcısı Bülent Hacak, çalışmalarına başlanmış olan bölümlerin 2014 yılı sonu itibariyle bitirileceğini kaydetti.