Karadeniz'in gözde mekanlarından Ordu Boztepe'ye çıkan yerli ve yabancı turistler, şehri ve Karadeniz'i kuş bakışı izlemenin keyfini yaşıyor.

Ordu'nun önemli turizm mekanlarının başında gelen Boztepe, ziyaretçilerine şehri ve Karadeniz'i kuş bakışı izlemenin keyfini yaşatıyor.

Denizden yaklaşık 500 metre yükseklikteki Boztepe, her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin uğrak yerleri arasında. Birçok ilden turların da düzenlendiği Boztepe'de, belediye tarafından yaklaşık üç yıl önce inşa edilen teleferik, turistlerin ilgisini adeta ikiye katladı.

Doğu Karadeniz'de baharın gelmesi ve hafta sonunu fırsat bilen yüzlerce kişi, Boztepe'ye çıkarak deniz ve yeşilin buluştuğu Ordu'yu izlemenin tadını çıkardı.

Birçok turist teleferikle çıktıları Boztepe'de alışveriş yaparken, bazıları ise hem yemek yiyerek vakit geçirdi hem de fotoğraf çektirdi.
"Boztepe ile ilgili yeni düzenlemeler olacak"

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz da Boztepe ile ilgili yeni düzenlemeler olacağını dile getirerek, "Boztepe'ye yapacağımız yeni çalışmalarla buranın cazibesini daha da artırmayı planlıyoruz" ifadesini kullandı.

Boztepe'ye çıkan turistlerin sadece birkaç saat vakit geçirebildiklerini kaydeden Yılmaz, "Buraya çıkanların nasıl daha fazla vakit geçirmelerini sağlarız, bunun planlaması içerisindeyiz. Buraya çıkacak turist birkaç saat değil, sabahtan akşama kadar kalmalı. Bizim de amacımız Boztepe'yi daha cazip hale getirmek. Bu yönde çalışmalarımız sürüyor" diye konuştu.