EDİRNE - Bulgaristan'ın modernizasyon çalışmaları sebebiyle yoğunluğa cevap verememesi nedeniyle sınır kapılarının Türk tarafında zaman zaman günlerce beklemek zorunda kalan tır şoförleri, vakit kaybının yanı sıra cepten yedikleri harcıraha da üzülüyor.

Avrupa ülkelerine yük taşıyan tırcıların korkulu rüyası haline gelen kuyruklar, hem fazla sefer yapmanın önüne geçiyor hem de kuyruktaki tırcının cebinden fazla para harcamasına neden oluyor.

Kapıkule Sınır Kapısı'ndan çıkış yapmak için 3 gündür kuyrukta bekleyen Ankaralı tır şoförü Aslan Şimşek, uzun yol şoförlüğünün zaten çilelerle dolu olduğunu belirterek, buna kuyruk sorununun eklenmesi nedeniyle hayattan tat alamaz hale geldiklerini söyledi.
Kuyrukta çekilen eziyetin yanı sıra hem zaman hem de maddi kayıplarının büyük olduğunu anlatan Şimşek, "Bugün Almanya'ya yük taşıyorum git gel, sefere de 450 avro veriyorlar. Ama bunu içinde yeme içme, yol masrafları hep bana ait. Bir de böyle uzun süre kuyruklarda bekleyince masraflar daha da artıyor. Kuyruklar sefer sayımızı da düşürüyor, eskiden iki sefer atıyorduk, şimdi beklemelerimiz nedeniyle teke düştü" diye konuştu.
Konyalı tır şoförü Süleyman Yıldırım da Bulgaristan'ın bir an önce bu duruma çözüm üretmesi gerektiğini dile getirerek, "Hayatımız perişan. Kuyrukta bekliyoruz, hem zamandan hem paradan hem de sağlığımızdan gidiyor. 3-4 gündür kuyruktayım. Saatte bir kalkıp arabayı hareket ettirip kuyruktaki yerimizi kaybetmememiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.
Kırşehirli tır şoförü Kürşat Erdoğan ise Kapıkule Sınır Kapısı'nın, kent merkezine yaklaşık 20 kilometre uzakta olması nedeniyle seyyar satıcılardan alışveriş yapmak zorunda kaldıklarını, aldıkları ürünlerin de normal fiyatından daha pahalıya satıldığını kaydetti.