ANTALYA - Tenisçi Erkan Soysal, Antalya'da yaptığı gösteride 180 kilometre hızla atılan tenis toplarını 200 metreden yakalamaya çalıştı.

Merkezi Almanya'da bulunan Soysal Tenis Okulu'nun kurucusu Erkan Soysal ile Davis Cup Şampiyonu tenisçi Alman Marc Kevin Goellner, Serik ilçesine bağlı Belek beldesindeki Cornelia Diamond Golf Resort Spa Otel'de önce tenis maçı yaptı.

Antalya'da 2009 yılında tenis topu fırlatma makinesinden 150 kilometre hızla gelen 10 toptan üçünü 150 metreden raketle yakalayarak adını Guinness Rekorlar Kitabına yazdıran Soysal, bu kez 180 kilometre hızla gelen topu 200 metre uzaklıkta raketle yakalamaya çalıştı. Soysal, atılan 10 tenis topundan 4'ünü yakalamayı başardı.

Gösterinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Soysal, babasının tenis antrenörlüğü yaptığını, kardeşleriyle tenise tutkuyla bağlı olduklarını söyledi. 7 yaşında Almanya'ya gittiklerini ve Almanya'da tenis alanında çeşitli gösteriler yaptığını anlatan Soysal, suda ve havada da tenis oynadığını, dünya rekorlarını kırdığını kaydetti. 

Tenisi eğlendirerek öğrettiklerini dile getiren Soysal, farklı gösterilerle rekor denemelerine devam edeceklerini söyledi. Goellner ile bundan sonra engellilere tenis eğitimi vermeye yönelik bir sosyal sorumluluk projesinde yer almayı hedeflediğini bildiren Soysal, ''Goellner'in, Boğaz Köprüsü'nün Avrupa yakasından atacağı tenis topunu Asya yakasından yakalayarak hem yeni bir rekora imza atmak hem de İstanbul'un güzelliklerini dünya medyasında tanıtmak istiyoruz'' dedi.

Goellner de tenisin zengin sporu olmadığını, isteyen herkesin oynayabileceğini ve keyif alabileceğini söyledi. Soysal ile güzel çalışmalar yaptıklarını ifade eden Goellner, Boğaz Köprüsü'nde tenis oynama hedefini en kısa zamanda gerçekleştirmek istediklerini bildirdi.