HATAY - Savaşın hayatlarını alt üst ettiği Suriyeli aileler, hayatta kalmanın verdiği buruk mutlulukla, her türlü zorluğa göğüs germeye çalışıyor. Maddi imkansızlıklar nedeniyle ev kiralayamayan bazı aileler, kendileriyle aynı kaderi paylaşan Suriyelilerle tek odada savaşın biteceği günü bekliyor.

Kendi imkanlarıyla kiralayabildikleri tek odalı evde kalan Suriyeli iki ailenin 24 üyesi, ikiye böldükleri odada hayatlarını devam ettirmeye çalışıyor.

Suriye'nin Hama kentinden 1 yıl önce geldiklerini anlatan Musa Abugannur (27), AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkelerindeki olaylar nedeniyle can güvenliklerinin tehlikede olduğunu, bu nedenle yaşadıkları yeri terk etmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Kendileri gibi Suriye'den kaçan başka bir aileyle tek odalı bir evi paylaştıklarını belirten Abugannur, "Tek odayı iki ayrı bölmeye ayırdık. Burada toplam 24 kişi kalıyoruz. Aileleri ayıran tek şey naylon bir örtü. Bu halimize de şükrediyoruz. Çünkü canımıza birşey olmadı ve burada huzur içerisinde kalabiliyoruz" dedi.

Aynı oda içinde naylon örtünün diğer tarafında kalan Süleyman Hassan ise yeni evli olduğunu ve kardeşleriyle beraber savaştan kaçarak Reyhanlı'ya geldiklerini kaydetti.

Maddi imkansızlıklar nedeniyle kendi başlarına ev kiralayamadıklarını ifade eden Hassan, "Yeni evliyim ve 24 kişi tek çatının altında dört duvar arasında bir hayat sürüyoruz. İki aileyi birbirinden ayıran ise sadece aradaki örtü. Ama bu halimize de şükrediyoruz. Tek dileğimiz bir an önce olayların bitmesi ve hayatlarımıza kaldığımız yerden yeniden Suriye'de devam edebilmek" diye konuştu.