HATAY - Hatay'ın Altınözü ilçesinde çadır kentte kalan Suriyeli masa tenisi sporcusu 14 yaşındaki Tesnim Nebhen, Türk vatandaşı olup, ay-yıldızlı formayı giymek istiyor.

Nebhen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6 yıl önce başladığı bu sporda, Suriye milli takım formasıyla Çin, Kuveyt, Fransa ve Ürdün'de katıldığı şampiyonalarda birçok madalya kazandığını söyledi.

İki yıl önce Suriye'nin Hama kentinden Türkiye'ye geldiklerini anlatan Nebhen, "masa tenisinde en iyi olma" hayalini Suriye'de bıraktığını belirtti.

Altınözü'ndeki çadır kentte uzun süre eline raket dahi değmediğini aktaran milli tenisçi, Türk Kızılayı ve kamp idaresinin desteğiyle oyun masası ve rakete kavuştuğunu ifade etti.

Suriye'de 8 yaşında masa tenisiyle tanıştığını, 2 yıl sonra milli takıma seçilip yurt dışına gittiğinin altını çizen Nebhen, "Masa tenisi, kısa sürede hayatımın parçası oldu. Ürdün, Kuveyt, Fransa ve Çin'de müsabakalara çıktım. İyi mücadele ettim ve kendimi geliştirdim. Çin ve Ürdün'de birinci oldum. Kuveyt'te ise ikinci oldum. Suriye ve yurt dışında toplam 40 madalya, 6 başarı belgesi topladım. Yeni şampiyonalara hazırlanırken, Suriye'de canımız tehlikeye girdi ve Türkiye'ye kaçtık" dedi.

Burada bambaşka bir hayatın içine girdiğini dile getiren Nebhen, bir süre hiçbir şey yapamadığını ve bunun kendisini çok üzdüğünü bildirdi.

Türk yetkililer sayesinde masa ve rakete kavuştuğunu vurgulayan Nebhen, şunları kaydetti:

"Şu an kampta antrenman yapabiliyorum. Çok mutluyum. Hatay'da bazı amatör maçlara çıktım, derece yaptım. Kamptaki çocuklara da masa tenisi öğretiyorum. Çok iyi bir masa tenisçisi olmak ve adımı dünyaya duyurmak istiyorum. Bunun için Türk vatandaşı olmam gerekiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan tek isteğim, beni Türk vatandaşı yapsın. O zaman Türk milli takımında forma giyebilirim. Türkiye'yi dünyada temsil etmek istiyorum."