KAHRAMANMARAŞ - Suriye'de okuldaki sobanın patlaması sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede vücudunu ölümcül enfeksiyon saran 16 yaşındaki Fatma Seyyit, Kahramanmaraş'ta sağlığına kavuştu. 

İdlib'de yaklaşık 2 ay önce okulda ısınmak için mazotlu sobayı yakan Seyit, o esnada meydana gelen patlama nedeniyle yaralandı. Vücudunun büyük bölümü yanan Seyyit, yakınları tarafından ülkesindeki bir hastaneye kaldırıldı.

Tedavi gördüğü hastanedeki tahlillerde ölümcül "psödomonas" mikrobu belirlenen Suriyeli kız, zor şartlarda ailesi tarafından bir umutla Türkiye'ye getirildi.

İlk olarak Hatay'da bir süre tedavi gören Seyyit, daha sonra Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesine sevk edildi. Yanık ve enfeksiyon nedeniyle 20 gün boyunca yoğun bakım ünitesinde tutulan Seyyit, daha sonra servise alındı. Yaklaşık 2 ay hastanede ölüm kalım savaşı veren Seyyit, Türk doktorların çabaları sonucu yaşama yeniden tutundu.

Seyyit, "Yakınlarım dahi hayatımdan ümidi kesmişlerdi ama bir umutla getirildiğim Kahramanmaraş'ta yaşama yeniden döndüm. Allah Türk doktorlarından razı olsun dost ülkede yeniden doğdum" dedi.