SİVAS - Geçirdikleri felç nedeniyle kaslarını hareket ettiremeyen ve ülkelerindeki savaştan kaçarak Sivas'a yerleşen engelli iki kardeş ile anneleri, hayal ettikleri bir evde hayatını sürdürmenin mutluluğunu yaşıyor. 

Sivas Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı'nın, bir apartmanın bodrum katında zor şartlar altında yaşadıkları evde kendilerini ziyaret etmesi ve daha iyi koşullarda yaşayacakları bir eve taşınmaları konusunda söz vermesinin ardından Cemile (34) ve Emine İsa (32) adlı kardeşler ile anneleri Safiye Feniy, Şeyhşamil Mahallesi'nde doğalgazlı ve eşyalı bir eve yerleştirildi. 

Sivas Valiliğince tekerlekli sandalye de verilen ve yaşadıkları evde Evde Sağlık Hizmetleri ekiplerince ön muayeneleri yapılan Emine ve Cemile İsa, Numune Hastanesine götürülerek nöroloji ve fizik tedavi polikliniklerinde muayene edildi. 

Cemile İsa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendilerine yardım elini uzatan yetkililere teşekkür ederek, "Hayırsever Türk halkından Allah razı olsun. İnşallah sağlığıma kavuşurum. Türk devletinden ve vatanından Allah razı olsun" dedi. 

"Hayalimizdeki eve kavuştuk" 

Zor şartlar altında yaşadıkları evden çıkarak hayal ettikleri gibi bir eve yerleştirildikleri için çok mutlu olduklarını söyleyen Emine İsa da "Türk vatandaşlarından Allah razı olsun, çok iyi insanlar. Şimdi tek arzum yürümek, başka bir şey istemiyorum. Yürüdükten sonra Suriye'ye gitmek ve bunu arkadaşlarıma gösterdikten sonra tekrar Sivas'a dönmek istiyorum" diye konuştu. 

Engelli kızlarının ihtiyaçlarını karşılayan anne Safiye Feniy ise ölmeden önce tek arzusunun evlatlarını yürürken görmek olduğunu belirtti.

Türk halkının Suriyelilere, Türkmenlere sahip çıktığını dile getiren Feniy, "Türkiye bize çok sahip çıktı, bilseydik daha önce gelirdik. Bize bu şekilde sahip çıkacaklarını ve böyle karşılayacaklarını tahmin etmedik. Yardımda bulunan herkesten Allah razı olsun" ifadelerini kullandı. 

Daha iyi şartlarda bir eve yerleştirildikleri ve her türlü ihtiyaçları karşılandığı için mutlu olduklarını aktaran Feniy, "Hiçbir eksiğimiz kalmadı, herkesten Allah razı olsun. Emine ve Cemile yürürse dünyalar benim olur" dedi.